Лица Актьори

Най-добрият турски сериал за 2009 г. - "Незабравима" по „Нова ТВ”

Има много коментари

Серхан Яваш, изпълнителят на главната роля в "Незабравима", е участвал в повече от 100 рекламни филма и клипа
Серхан Яваш


Серхан Яваш
, изпълнителят на главната роля в "Незабравима", е участвал в повече от 100 рекламни филма и клипа


Турската продукция „Незабравима", която започна тази неделя по „Нова телевизия”,  получи награда за най-добър сериал през 2009 г. Епизодите, излъчвани по телевизионния канал АТВ, взеха авторитетната награда на ТАЧЕД (Съюза на анадолските работещи и пенсионери), който всяка година определя най-успешните политици, представители на местните органи на властта, на гражданските организации, на печата и изкуството.

На церемонията в луксозния анкарски хотел „Риксос” през декември отличието беше получено от Серхан Яваш, който изпълнява главната роля, и от Айлин Арасъл (неговата сестра във филма). "Незабравимата" е продукция на „Стил медия”. Продуцент е Ахмет Байрам, а режисьор - Ерсой Гюлер.

Серхан ЯвашСерхан Яваш е участвал в повече от 100 рекламни филми и клипа, и турците доскоро го познаваха като лицето от рекламите на Дениз банк, на световния лидер в производството на инструменти - Бош, на турските автомобилни заводи Тофаш или на сладкиша на Нестле Кит Кат.

Животът на 37-годишният Яваш, който е роден в Истанбул, прилича на  историята на главния герой във филма на Уди Алън „Мач пойнт"

Докато учи в Спортната академия на университета Мармара, Серхан започва да дава уроци по тенис и да се снима в реклами. Когато през 1999 г. се жени, „обстоятелствата в семейството му" по неговите думи го принуждават да напусне спорта и рекламата и да се впусне в текстилния бранш и търговията. Бизнес кариерата, както и бракът му, продължават само четири години. Той се развежда и зарязва текстила и търговията. От брака му остава любимата му дъщеря Елиф Гамзе, родена през 2001 г.

Преди женитбата си Серхан Яваш изпълнява малки роли във френско-турския сериал "Естер и Сара" и в турския "Паяк".

След развода си Серхан Яваш дава уроци по тенис в един клуб и участва в много рекламни филмчета и клипове.

През 2007 г. започва телевизионната му кариера с участие в сериала „Клетва" на телевизия „Фокс”, а след него идва и поканата за главната роля в „Незабравима" – продукция от ранга на безспорния хит „1001 нощ”.

„Не се смятам още за актьор, защото нямам никаква подготовка.

Не съм учил актьорско майсторство, затова не мога да се нарека актьор
казва Серхан в интервю за списание „Жената от А до Я". Той обаче харесва тази професия и влага много труд и желание в нея. В биографията си има вече и един игрален филм - "След дъжда", в който се разказва за един от най-мрачните периоди на новата турска история- военния преврат през 1980 г.„Незабравима" проследява историята на две сестри и един мъж, затворени в любовен триъгълник, от който трудно могат да излязат без някой да бъде наранен. В главните роли, освен Серхан Яваш (Харун), са Синем Йозтуфан (Мелда), Йозлем Йълмъз (Еда) и Бура Гюлсой (Толга). Режисьор е Ерсой Гюлер, сценаристи - Р. Халдун Юнсал и Ихсан Айдън, а музиката е на Кърач и Гарбиели.

Главният герой Харун Асланоглу е богат наследник и ръководи голяма компания за морски транспорт, а Мелда отговаря за външната търговия там. Тя и сестра Еда ѝ живеят в беден квартал заедно със семейството си. Еда е млада студентка по моден дизайн и в свободното си време обича да танцува и да излиза с приятели. Скоро тя разбира, че ще има зет, но преди да се запознае с него една безобиден инцидент я среща с мъжа, който ще промени живота ѝ завинаги. Оказва се обаче, че същият този мъж е нейния бъдещи зет Харун, който вече е предложил брак на сестра ѝ Мелда и оттам насетне любовният триъгълник се превръща в сложна плетеница от болка, обич, дълг и състрадание.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Незабравима , Серхан Яваш

Буура Гюлсой (Buğra Gülsoy)

Синем Йозтуфан (Sinem Öztufan)

Звездата Йозлем Йълмаз от „Незабравима” на диета… за напълняване

Йозлем Йълмаз

Фенове на Серхан Яваш го изненадаха с торта на рождения му ден