Актуално В програмата

Кольо Минчев от MasterChef приготвя глазирана сьомга с портокали в „Гладиатори в кухнята“ на „Преди обед“

Добави коментар

Топ 5 хоби-готвачът от MasterChef по bTV Кольо Минчев ще демонстрира рецептата за глазирана сьомга с портокали, джинджифил, пюре от грах, пюре от цвекло и поширани моркови в рубриката „Гладиатори в кухнята“

Топ 5 хоби-готвачът от MasterChef по bTV Кольо Минчев ще демонстрира рецептата за глазирана сьомга с портокали, джинджифил, пюре от грах, пюре от цвекло и поширани моркови в рубриката „Гладиатори в кухнята“ на „Преди обед“ в петък. Красивото и модерно ястие се приготвя за 30 минути и може да задоволи небцето на всеки изискан гурман.

 

Добави описание

 

  • Първа стъпка в рецептата на Кольо е кипването на пресен грах за около 3 минути, а след това да го охлади шоково с лед, за да запази свежия му цвят.
  • Към него се прибавя масло и прясно мляко, пасира се и се минава през ситна цедка, за да се превърне в гладко и фино пюре.
  • След това нарязва на кубчета червено цвекло, за да се свари по-бързо.
  • Кулинарят ще повтори стъпките по обработка на граха, за да получи красиво и пухкаво червено пюре.
  • Той оставя зелената част от морковите, защото освен ядлива, тя е и красива и ги пошира в прясно мляко.
  • За да превърне сьомгата в „основен герой“, Кольо ще я глазира в тиган с масло, към което ще добави няколко резенчета джинджифил за пикантност и кора от портокал за свежест. 
  • Той ще покаже на зрителите на bTV как да почистят филето и ще даде съвети за пълноценната употреба на всяка нейна част.

Добави описание

 

Кольо споделя пред екипа на „Преди обед“ по bTV, че един от основните уроци, които е научил в MasterChef се отнася до реда в кухнята. Чистотата и подготовката на всеки продукт улесняват процесите пред печката, а и са важни за безопасността на работата. Въпреки, че напусна най-голямата кухня на България на престижното 5 място и не успя да изпълни целта си да грабне титлата, търговецът гледа към новото начало и новосформираното трио Men in the Kitchen. Демонстрационните тематични вечери, които организират заедно с Даниел Радойков и Николай Немигенчев, включват и забавна част, която отразява преживяванията на гладиаторската арена. А когато любовта към храната се съчетае с художническа талант, резултатите са вдъхновяващи. Той призна, че не копира рецепти, а събира техники и вдъхновение от световните топ готвачи и ги прилага в собствени интерпретации.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Преди обед

Деси и Сашо посрещат 10-ия рожден ден на „Преди обед“ с много изненади за зрител

Вълнуващи срещи със съвременни просветители във великденската програма на bTV

Много смях и вдъхновяващи истории в празничните издания на "Преди обед"

Празнично настроение и звезди завладяват ефира на bTV по Коледа и Нова година

Чаровната Рая Пеева се присъединява към тандема Деси Стоянова и Сашо Кадиев