Архив Горещо

Изпълнителят на „Радка пиратка” Тошко Тодоров в Горещо, събота, 13 юни, 23:00 часа

Добави коментар

Тази събота, 13 юни от 23:00 часа „Горещо” продължава своя специален проект с изпълнителя на култовата „Радка пиратка” Тошко Тодоров.
„Кръчмата е лошо място!” – казва Тошко Тодоров. – „Защото е налапала много, а не е изплюла никой! Всеки се проваля в кръчмата. Кръчмата е дяволска работа!”

Изпълнителят на „Радка пиратка” Тошко Тодоров в Горещо,


Тази събота, 13 юни 2009 година от 23:00 часа телевизионният таблоид „Горещо” продължава своя специален проект с изпълнителя на култовата „Радка пиратка” Тошко Тодоров. Оригиналната версия на песента е доста нецензурна и е родена в характерните за далечното минало бригадирски движения. С познатия на всички текст песента е изпята за пръв път през 1992 година, а е записана в студио четири години по-късно като през това време се появяват много нейни версии, изпълнявани от други певци без разрешението на автора й.

Една друга много популярна песен на Тошко Тодоров „Тръгнали са тримата глупаци” е в основата на футболния хит на Кали. Именно за нея Тошко получава покана от Годжи да я запише, но тъй като има вече подписан договор с музикална компания, той отказва, подарява музиката и дава съгласието си тя да бъде изпята от друг изпълнител. Така се ражда големият хит „4:4:2”.

Изпълнителят на „Радка пиратка” Тошко Тодоров в Горещо,


„Когато малко ти потръгнат нещата, все се намира някой, който да ти подложи крак.” – казва Тошко. – „И ако имаш болка, ако имаш рана, нещо да те измъчва, хората искат да ти сложат вътре сол – още повече да те боли!” Такава рана в живота на Тошко Тодоров е загубата на невръстната му втора дъщеря два месеца след раждане й. „Това е най-гадното нещо, което може да се случи на човек в живия живот! Пред теб да умре детето ти и ти да не можеш да направиш нищо!” След тази трагедия той спира да пее за дълъг период от време.

И въпреки смъртта на детето си и преживените няколко тежки катастрофи, Тошко Тодоров смята, че е роден под щастлива звезда. За бащата на „Радка пиратка” музата е в женски род и идва само нощно време, но той признава, че напоследък не го навестява често.

И още: за Господ в църквата и Господ в сънищата, за естрадата и за измислените войни между музикалните стилове, за чалгата и чалгията, за Радка, Валя и женските образи в песните и за това как се правят хитове.


„Горещо”, събота, 13 юни 2009г., 23:00 часа, Нова телевизия.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Венета Райкова , "Горещо" - телевизионен таблоид с Венета Райкова

Венета Райкова „без грим и фотошоп“ в „Папараци”

Венета Райкова отваря своя дневник в ефира на TV7

Венета Райкова: Мечтая да съм фея на любовта

Малката сестра на Биг Брадър 4

Евгени Минчев срещу Венета Райкова в „Голямата уста“