Архив Горещо

Историята на една анорексичка в "Горещо"

1 коментар

Историята на една анорексичка в "Горещо": Бояна Карабакалова е на 31 години и в момента тежи 35 килограма.
Тази събота, 12 май от 22:10 часа специален гост в студиото на телевизионния таблоид „Горещо” е една млада жена, която страда от анорексия. Бояна Карабакалова е на 31 години и в момента тежи 35 килограма. Една вечер, преди петнайсет години девствената Бояна е жестоко изнасилена. Това я съсипва, тя спира да се храни и в продължение на цели пет месеца приема само вода. И отслабва драстично – тежи едва 22 килограма при височина 170 см.

Историята на една анорексичка в

“Не можех да се движа. Не можех да излизам. Само на легло вкъщи на системи... Тежах двайсет и два килограма, а се намирах, че тежа сто килограма! Психиката ми се обърка и аз не се виждах нормално в огледалото. Виждах се дебела...” – признава Бояна и разказва за личната си битка с коварната болест, обхващата все повече млади хора. – “Като сбъркана бях – не можех да говоря осем месеца за проблема си.”

Бояна разкрива хитрините, които е измисляла, за да заблуди майка се, че е яла през деня и обяснява какво е храната за една анорексичка. “Мразя храната! Направо я мразя! Колкото повече ти повтарят “Яж!Яж!”, толкова повече ти съумяваш да се скриеш... Храната ти става като ритуал – как да измислиш начин да се скриеш, да не ядеш. Вместо, благодарение на нея да живееш – както сега си мисля - тя ти става враг и ти се чудиш как да измислиш начин да лъжеш хората, за да не ядеш... Исках да умра по този начин!”

Драстичното отслабване не остава без последици и Бояна получава тежки хранителни проблеми, с които се бори до ден-днешен – язвите в стомаха ѝ кървят постоянно, зъбите ѝ са в окаяно състояние...


Бояна твърди, че е осъзнала проблема си, но сама не може да се справи и има нужда от помощ. “Сега, в момента не изглеждам супер зле – била съм много по-зле. Аз се радвам, че съм стигнала до тук!... Но в тази болест никога не се знае – можеш, както си добре, след известно време да станеш много зле.

Най-лесно се овладява болестта, когато е в първия стадий – когато спрат да ядат. Тогава най-лесно можеш да се излекуваш. Аз съм в третия, най-тежкия стадий и по-трудно се измъкваш от тази болест... Едно лекарство в България дори не ми е осигурено!...” – казва Бояна и признава, че е успяла да си уреди безплатно лечение във френска клиника, но от българска страна не са изпратили необходимия документ. – “Нищо няма да стане – вече го разбрах! Това много ме отчая. Бях с надеждата, че ще ми се помогне, ще отида в клиника, защото имам нужда, независимо, че сега съм напълняла малко, но аз много страдам от тези язви...” Заради проваленото си лечение, Бояна прави опит за самоубийство, но за щастие един съсед я спира да скочи от осмия етаж...

„Горещо”, събота, 12 май 2012г., 22:10 часа, Нова телевизия.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Венета Райкова

Венета Райкова „без грим и фотошоп“ в „Папараци”

Венета Райкова отваря своя дневник в ефира на TV7

Венета Райкова: Мечтая да съм фея на любовта

Малката сестра на Биг Брадър 4

Евгени Минчев срещу Венета Райкова в „Голямата уста“