Архив Горещо

„Горещо” - събота, 30 май, 23:00 часа

Добави коментар

В „Горещо” бащата на попфолка - Хисарския поп композира специална песен за Венета Райкова, 30 май, 23:00 часа
Тази събота, 30 май 2009 година от 23:00 часа телевизионният таблоид „Горещо” продължава своя специален проект „Епопея на забравените”, в който представя на своите зрители хората, създали фолк културата в България.

В „Горещо” бащата на попфолка - Хисарския поп  композира специална песен за Венета Райкова, 30 май, 23:00 часа

Някъде през 80-те години на двадесети век в Хисаря се заражда легендата за Хисарския поп – свещеник, прогонен да се скита по пътищата на България, който пее своите песни, забранени от режима тогава. Във втория епизод на проекта гост е главният герой в тази легенда Димитър Андонов – човекът, сочен за баща на попфолк културата в България.

Началото на своята музикална кариера Хисарския поп поставя с кражба на пари от родителите си, с които си купува акордеон. Сам се учи да свири на него - слуша изпълненията по радиото и ги повтаря. Прави записите си сам, с техниката в дома си, а тайно на приятели раздава касетки с изпълненията си. Така от ръка на ръка песните „Елена, Елена, дете на дивата пустиня”, „Дай си сърцето, на който искаш ти!” и „Звезди ли искаш да ти свалям?” стават хитове. Но по времето на социализма песните и славата на народен любимец му носят само проблеми – забраняват му да пее, гонят го от работа, спират участията му в телевизионни предавания...

Изпълнителят на „Една цигара” е неразделен с акордеона си по време на интервюто и е готов веднага да запее някой свой хит.
Дори на момента съчинява песен, която посвещава на водещата на „Горещо” Венета Райкова. В репертоара му има и песен, посветена на Христо Стоичков, която досега не е издавана, затова Хисарският поп я изпълнява специално за зрителите на „Горещо”.

Какъв е коварният замисъл на „Горещо” и кой е най-новият хит на Хисарския поп? Защо песента, посветена на Христо Стоичков не е издавана и как се става „машина за песни”? Всичко това само в „Горещо” в събота, 30 май, от 23:00 часа. И още: много изпълнения на живо на „стари, но златни” хитове на Хисарския поп.

„Горещо”, събота, 30 май 2009г., 23:00 часа, Нова телевизия.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Хисарския поп , Венета Райкова

Венета Райкова „без грим и фотошоп“ в „Папараци”

Венета Райкова отваря своя дневник в ефира на TV7

Венета Райкова: Мечтая да съм фея на любовта

Малката сестра на Биг Брадър 4

Евгени Минчев срещу Венета Райкова в „Голямата уста“