Лица Актьори

Фикрет Хакан

Добави коментар

Фикрет Хакан, който изпълнява ролята на Феяз от „Незабравима” може да се похвали с пет съпруги и над 1000 любовници
Фикрет Хакан, който изпълнява ролята на Феяз от „Незабравима” може да се похвали с пет съпруги и над 1000 любовници

Фикрет ХаканЗа своите 76 години Фикрет Хакан има пет брака  и над 1000 любовници, но никога не е изневерявал на съпругите си, докато е бил женен...

Известният турски актьор, който за 60-годишната си актьорска кариера, има над 300 главни филмови роли, сега изпълнява ролята на Феяз - бащата на Харун в излъчвания по Нова ТВ телевизионен сериал „Незабравима”.

Всъщност истинското му име е Бумин Гафар Чатанак. Когато станал актьор, той сам си избрал името Фикрет, което носел негов любим футболист от „Фенербахче”.

През 50-те години започнал в театъра с пиесата „Трите гълъба”, а ролите му след това на театралната сцена, киното и телевизионните сериали нямат чет. Бил е сценарист, режисьор и продуцент, получавал е дори предложения за работа в Холивуд, но предпочел да остане в Турция.

За творческите си постижения през 1998 година получил най-високото звание, давано от турското министерство на културата – държавен артист.

През последните години преподава в Истанбулския университет за култура. Многократен носител е на награди от Международния филмов фестивал в Анталия, включително и за цялостно творчество, а миналата година стана почетен доктор на университета  Османгази в Ескишехир.

Фикрет Хакан в ролята на Феяз


В телевизионното предаване „Между нас казано” Фикрет Хакан сподели богатия си опит. Според него в отношенията между мъжете и жените думата винаги има жената. „Ако жената не иска нещо, мъжът нищо не може да направи. Дори като купувате фотьойл за вкъщи, колкото и да мънкаш и врънкаш, накрая пак се прибираш с фотьойла, който  иска жена ти”, каза Фикрет Хакан.

„Така е и в изкуството - големите актьори се забравят, но актрисите – не”, добави актьорът, който мечтае да умре на снимачната площадка.

Ако не бях станал актьор, щях да бъда писател, каза също Фикрет Хакан, който е издал няколко книги с проза и стихове. Според него турската литература е спасила турското кино.

Фикрет Хакан в ролята на Феяз

Едно признание на Фикрет Хакан в предаването обаче разбуни духовете сред неговите партньорки. Хакан каза, че когато снимал филми, най-трудни му били любовните сцени, защото актрисите имали лош дъх...
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Незабравима , Фикрет Хакан

Буура Гюлсой (Buğra Gülsoy)

Синем Йозтуфан (Sinem Öztufan)

Звездата Йозлем Йълмаз от „Незабравима” на диета… за напълняване

Йозлем Йълмаз

Фенове на Серхан Яваш го изненадаха с торта на рождения му ден