Актуално Други

Човек на CNN Turk интервюира Азис

Добави коментар

Утре, 18 декември, турската държавна телевизия TRT1 ще излъчи специално интервю на журналиста Митхат Берекет с Азис в предаването “Pusula”
Човек на CNN Turk интервюира Азис
Утре, 18 декември, турската държавна телевизия TRT1 ще излъчи специално интервю на журналиста Митхат Берекет с Азис в предаването “Pusula” (в превод от турски компас).

Митхат Берекет е един от водещите турски журналисти, от дълги години политически кореспондент в CNN Turk, винаги е бил на най-горещите точки по света - в Близкия Изток, Афганистан, Чечня и Палестина, Косово, Босна и Херциговина и други. Има зад гърба си стотици интервюта с най-големите световни политически лидери и хора от висшите политически етажи. В момента работи и за TRT1, където два пъти в месеца прави обзорната политическа програма Pusula, която представя актуални международни теми.

Предаването носи известен нетрадиционен елемент на драмата, като излъчва репортажи във формата на документално кино
Според Берекет един от най-наболелите проблеми на Европейския Съюз е този за интегрирането на циганите.

След направено проучване той установява, че сред страните, членки на ЕС, на територията на България живеят най-много роми. Затова и решава да посвети предаването си на българските цигани. И тъй като основен интегриращ елемент е музиката, Митхат Берекет отдели специално внимание на Азис като представител на ромската група у нас.

Берекет се поинтересува повече за кариерата на големия изпълнител и телевизионен водещ, за модела на успех и отношението му към циганите.

„Забелязахме, че циганите в България живеят в изключителна мизерия и бедност и въпреки, че страната ви е член на ЕС, ситуацията не се е променила особено и те все още не са успели да се интегрират”, сподели пред Азис Берекет.

 „Убеден съм, че разглеждайки проблемите на циганите у вас, ще допренесем за тяхното разрешаване. Вярвам, че темата ще намери международен отзвук”, обясни оптимистично турският журналист, чието предаване се гледа на Балканите и във всички страни на  Европа.

За своя документален филм журналистът обиколили ромските гета във „Факултета”, „Красна поляна”, в района на НДК и „Филиповци” в Пловдив, за да установи докъде е стигнала социализацията на циганското малцинство у нас. Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Азис

Азис в новия сезон на „Като две капки вода”

Азис въведе модата на брадатата жена преди Кончита Вурст

Азис: Прецакан съм

J Balvin, Азис, Алисия и Ангел в "Зад кулисите" по ФЕН ТВ

Актьорски дебют за Азис в „Столичани в повече” по bTV