Лица Актьори

Бурак Сагяшлар

3 коментара

Участието на Бурак Сагяшлар в „Малки жени” го превърна в идол за младите момичета в Турция.
Бурак СагяшларУчастието на Бурак Сагяшлар в „Малки жени” го превърна в идол за младите момичета в Турция.

За привлекателния младеж, който няма още 23 години,  казват, че е бил изстрелян с ракета носител в телевизията. Майка му Нилгюн е била дълго време програмен директор в Турското радио и телевизия, а след като семейството се мести в Истанбул, става продуцент. Нейн проект е и сериалът  „Клетва”, в който Бурак играе първата си голяма роля, а главната роля е на Серхан Яваш (Харун от „Незабравима”).

Участието на Бурак в „Клетва” било тест дали е способен да стане актьор, на който го подложила майка му.

Тя била против желанието на сина си да стане актьор

тъй като бил много палаво и недисциплинирано хлапе, което често ѝ създавало проблеми в училище. Той пък искал да ѝ покаже, че когато става въпрос за мечтата му, може да бъде дисциплиниран и отговорен.

От 3-годишна възраст времето на Бурак било разпределено между снимачните площадки, където работи майка му, френска детска градина, а след това и френско училище. На около десет години той решил, че иска да стане актьор.

„Всяко дете, докато е малко, иска да стане адвокат, полицай, лекар. Аз пък исках да стана актьор, защото така можех да бъда  всичко това. В един ден мога да играя в пиеса или във филм, в който съм шеф на холдинг, на другия ден мога да бъда полицай. Искам всичко да преживея в живота и актьорството ми дава тази възможност”
, казва младият актьор.

Докато бил във френско училище - първо в Анкара, после в Истанбул, започнал да играе в ученически театри, с които ходил на турнета и фестивали във Франция и Канада. Най-голямото му изпитание от това време било когато

играл в театрален салон с 800 зрители в Канада

В последния клас на училището получил награда за най-добър актьор на междуучилищен фестивал в Турция.

Бурак СагяшларВъпреки това, Бурак записал да следва социология в университета Галатасарай. До последно се готвел за изпити по актьорско майсторство, но в последния момент променил плановете си.

Снимал се в няколко реклами, за да се убеди, че му харесва пред камерата, изиграл малка роля  в сериала “Фалшива половина”,  свирил в аматьорската група за алтернативен рок “Roulette” и след като преминал успешно теста на майка си в “Клетва”,получил покана за “Малки жени”.

Сега взима уроци по актьорско майсторство от Угур Демирпехливан
, с която си партнират в сериала. Иска да излезе от сянката майка си. "Предимство е, че благодарение на нея познавам много хора в бранша. Лошото е, че каквото и да направя много хора казват, че съм стигнал дотам, защото съм неин син.  Започнах да играя в "Малки жени", благодарение на моите усилия. Ако играя лошо, няма да ме търпят на снимачната площадка", казва Бурак, който мечтае да участва в игрален филм.

Първата си любов Бурак преживял на 13-14 години, но  сега няма сериозен ангажимент. Обича спорта,  взимал е уроци по тенис, играе  баскетбол и волейбол, плува.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Малки жени , Бурак Сагяшлар

Ханде Сорал

Срещи и раздели в „Под липите”

Папараци заловиха Али Ил (Али от „Малки жени”)и Дениз Чакър (Ферхунде от „Листопад”)

Цигуларят Кенан от „Мелодия на сърцето” влиза като гост-актьор в сериала „Малки жени”

Елит Ишджан, получи годишната наградата за най-добър изгряващ талант