Кино

Асен Блатечки подкара цистерна за мляко

Добави коментар

Асен Блатечки подкара цистерна за мляко в новия проект на Стефан Командарев – „Съдилището“.

Асен Блатечки подкара цистерна за мляко в новия проект на Стефан Командарев – „Съдилището“.


Въпреки обявения код червено, през изминалия уикенд започнаха снимките на новия филм на Стефан Командарев – „Съдилището“.

Началото беше дадено в село Ягодина, намиращо се в Западните Родопи където още в ранни зори Асен Блатечки, играещ една от главните роли, беше принуден да се приспособи към ниските температури на снимачния терен в селото.

Блатечки ще изиграе Митьо, работник в мандра, който разнася мляко в селото. Така на актьора му се наложи да подкара и цистерна за мляко. Блатечки разказа, че покрай проектите, в които участва, му се е налагало да шофира различни превозни средства, но не и цистерна за мляко.

Стефан Командарев.

На снимките, бяха включени и жители от местното население. „Убеден съм, че участието на жители от региона, е незаменимо за достоверността на историята, която разказваме“, споделя Стефан Командарев.
 
В началото на седмицата, снимачният екип започна работа на връх Св. Илия, който е в близост до село Ягодина. Рампата „Орлово око”, която е част от върха, ще замести реално съществуващата скала „Съдилището”. Командарев е обикалял и търсел дълго време подходящо място, но когато посещава  Ягодина, е сигурен, че го е намерил.  Тук се случват ключовите събития от едноименния филм и може би най-драматичните и въздействащи сцени. От дълго време не е имало български филм, наситен не само със силни емоции, но и с гледки спиращи дъха.

съществуващата скала „Съдилището”

 

На тези скали главният герой Митьо (Блатечки), е принуден да извърши неща, за които не успава да си прости до края на живота, а след години отново тук успява да получи разплата. Осъществяването на тази част от проекта е предизвикателство за актьорите и състава на снимачната площадка във всякакъв аспект. Твърдо решени, те се подложиха часове наред на изключително тежките условия - дори студа и поройните дъждове не можаха да възпрепядстват снимачните дни.  Екипът беше превозен със специално организирани джипове през почти непроходимия път. Поради особения характер на местността, органиразторите на проекта, обясниха, че няма възможност да бъде изграден лагер, така че и следващите дни актьорите и целия снимачен състав ще бъдат мобилизирани до краен предел, за да могат снимките да бъдат осъществени.

съществуващата скала „Съдилището”

Зрителите ще видят неведнъж Асен Блатечки и Мики Манойлочвич (Капитана) по стръмни планински участъци или  на ръба на внушителни скали.
Заради динамичните, на места опасни, сцени, помощ на актьорите тези дни, ще окажат множество каскадьори, необикновено голям брой за български филм, както споделят от екипа.

Снимките на „Съдилището“ ще продължат до средата на месец Декември.

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Съдилището , Асен Блатечки

Асен Блатечки е третият член на журито в "България търси талант"

„Съдилището“ с кампания в България и САЩ

Асен Блатечки снима собствен филм

Асен Блатечки: Изпитвам любов само към една жена

Диляна Попова и Асен Блатечки се нанесоха в нов дом