Кино

Пътуващо лятно кино с БНТ1

Добави коментар

"Пътуващо лятно кино с БНТ1" в Созопол

На 30 август (сряда) древният черноморски град Созопол посреща „Пътуващо лятно кино с БНТ1“. Най-големият киносалон на открито традиционно гостува на Празниците на изкуствата „Аполония“, като тази година ще представи документалния филм „88 MHz“ на режисьора и сценарист Яна Титова. Прожекцията от шестата обиколка на националната кампания ще събере любителите на лятното кино в двора на Художествената галерия от 21:00 часа.

Режисьорският дебют на Яна Титова в документалното кино – филмът „88 MHz“ - е посветен на незрящия радиожурналист Йордан Георгиев, който от 9 години е автор и водещ на рубриката за култура „Без маски“ по радио „Алма Матер - Класик FM“.  88 MHz е честотата, на която всеки понеделник от 17:00 часа интервюира изтъкнати български творци, възприемайки тяхното изкуство по различен начин – със сърцето си. Едноименният късометражен документален филм не само разказва вдъхновяващата лична история на Йордан, но и поставя екзистенциални въпроси за способността да „виждаш“ независимо от обстоятелствата и да следваш мечтите си, въпреки трудностите.

Премиерно „88 MHz“ бе представен в родните кина в края на април тази година, като „Пътуващо лятно кино с БНТ1“ предоставя още една възможност да бъде гледан. 

Шестото издание на кампанията „Пътуващо лятно кино с БНТ1“ ще бъде закрито в София. Последната прожекция за тази година ще бъде на филма „Слава“ на режисьорския тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов. Срещата ще бъде на 8 септември (петък) от 20:30 часа отново при Лятната естрада в Борисовата градина, където откриването на новия сезон през юни събра повече от 2500 кинолюбители.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Пътуващо лятно кино с БНТ1