Кино

Стихии и бойни изкуства завладяват лятото с "Последният повелител на въздуха 3D" / The last airbender (2010)

1 коментар

В най-новата си продукция "Последният повелител на въздуха 3D" / The last airbender (2010), създателят на емблематичните ленти „6-то чувство” и „Неуязвимият”, разказва фентъзи история за епичната битка между четирите стихии: Въздух, Вода, Земя, Огън.

"Последният повелител на въздуха 3D" / The last airbender (2010)

 

В най-новата си продукция "Последният повелител на въздуха 3D" / The last airbender (2010), създателят на емблематичните ленти „6-то чувство” и „Неуязвимият”, разказва фентъзи история за епичната битка между четирите стихии: Въздух, Вода, Земя, Огън. Ненадейно владетелите на Огъня започват брутална война срещу другите три нации. Изминава цяло столетие без да се появи надежда, че пътят на разрушението може да бъде променен. Чрез смелостта и куража си в битките, Аанг (Ноа Рингер) открива, че е единственият Аватар, който притежава силата да владее и четирите стихии.  Аанг се съюзява с Катара (Никола Пелтц) - повелителка на водата - и нейния брат Сокка (Джаксън Ратбон), за да възстановят баланса в техния разкъсван от войни свят.

С впечатляващи визуални ефекти и силна актьорска игра на младите изгряващи таланти Ноа Рингер, Никола Пелтц, Джаксън Ратбон и Дев Пател („Беднякът милионер”), филмът разкрива свят, разкъсван от война. Единствената надежда е предсказание за появата на Аватар, който ще донесе мир. Един, единствен повелител, който ще владее четирите стихии, ще надделее в борбата с принц Зико (Дев Пател) и ще съхрани света. Съдбата отрежда тази огромна отговорност на още младия Аанг, последният оцелял от изчезналата нация на Въздуха. Дали неопитния воин ще успее на време да овладее скритите си сили, преди всичко да е загубено?

"Последният повелител на въздуха 3D" / The last airbender (2010)

Последният повелител на въздуха 3D е създаден по мотиви от изключително успешния телевизионен анимационен сериал „Никелодеон” на Майкъл Данте и Браян Кониетско.

"Последният повелител на въздуха 3D" / The last airbender (2010)

Филмът пресъздава първата част от историята на Аанг и неговия път в борбата срещу злото. Шаямалан разказва: „Беше изненадващ и поучителен завой в кариерата ми да направя нещо толкова мащабно, като едновременно с това поддържам съвършенството, към което винаги се стремя. Всеки снимачен ден имаше толкова предизвикателства за преодоляване, толкова неизвестни. Този филм е два пъти по-голям от всичко, което някога съм правил”. В екип с изпълнителния продуцент Франк Маршал („6-то чувство”, „Следите”) и двамата автори на сериала, Шаямалан създава епическо фентъзи, изпълнено с мистерия и впечатляващи битки, в истинските традиции на бойните изкуства.  

Последният повелител на въздуха 3D излиза в 3D киносалините на 27 август 2010, а предпремиерата на филма е на 20 август.

 

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Последният повелител на въздуха