Актуално В програмата

Александра Сърчаджиева готви за клиентите на луксозен столичен ресторант

Добави коментар

На 26 ноември, в поредицата по БНТ1 „Животът на другите” актрисата Александра Сърчаджиева ще влезе в ужаса на професионлната кухня.
Александра Сърчаджиева готви за клиентите на луксозен столичен ресторантНа  26 ноември, в осмия епизод на документалната реалити поредица по БНТ1 „Животът на другите” актрисата Александра Сърчаджиева ще влезе в ужаса на професионлната кухня.

Тя е Александра Сърчаджиева, талантлива актриса, която обожава сцената и ненавижда кухнята. За нея застояването около готварската печка е чиста зауба на време. Всички неприятни спомени на Алекс са свързани с кухнята, а мисълта за готвене я потиска и я кара да се чувства зле. За нейна голяма радост мъжът, с който живее – Иван Ласкин, готви страхотно и ѝ спестява времето в кухнята.

Станислав Котев е главен готвач,Станислав Котев е главен готвач, майстор на кулинарното изкуство и истински деспот в кухнята. Той е от хората, които наистина си тежат на мястото. Едва 19 годишен Станислав става заместник главен готвач в един от най-елитните столични хотели, а в момента е шеф на луксозен софийски ресторант. Станислав управлява в кухнята с твърда ръка, подчинените му са 10 души, които непрекословно изпълняват неговите заповедите. Взискателността му е пословична точно толкова, колкото и голямата му отдаденост към работата. Работата е неговият живот и в нея Станислав не допуска никакви компромиси. За него присъствието на Алекс е едновременно интересно и странно, но очакванията му са определено високи. 

В „Животът на другите” Алекс Сърчаджиева се съгласява да играе една от най-омразните си роли – готвач.

В „Животът на другите” Алекс Сърчаджиева се съгласява да играе една от най-омразните си роли – готвач. Само след няколко дни напълно начинаещата в готвенето актриса, ще трябва да покаже какво е научила от Станислав пред истински клиенти, които ще дадат своята оценка за кулинарните ѝ умения. След като се проваля още на първия тест – правене на палачинки, на Алекс ѝ предстои поредната лоша новина – в кухнята на Станислав има строги правила, които важат с пълна сила и за нея. Още в самото начало Алекс разбира, че колкото и да не ѝ се иска, в следващите няколко дни ще трябва да играе по правилата на Станислав.

Александра Сърчаджиева готви за клиентите на луксозен столичен ресторант Преди да получи шанса да готви в неговата кухня, като истински новобранец актрисата ще трябва да се захване с най-неприятната работа – измиването на тежки и мазни кухненски съдове. След като изнервя успешно своя учител с артистичния си подход в кухнята, Алекс получава поредната непприятна задача за новобранци – актрисата трябва да нареже ситно огромно кличество лук. Ученичката Сърчаджиева отново не се справя и звтърждава първоначалното мнение на Станислав, че не ѝ е мястото в кухнята.

Алекс Сърчаджиева и Станислав започват новият работен ден в кухнята точно в 7:30 сутринта. Сега Алекс получава шанса да готви, но само за персонала в кухнята. Станислав е намислил специално кулинарно предизвикателство за актрисата – супа от агнешки чревца. Майстор-готвачът е безкомпромисен към своята ученичка. След като се разсъни в 7:30 с миене на чревца, по-късно тя ще трябва да се научи да бели картофи по специален, особено мъчителен начин. Новите колеги на актрисата са нарочени за безпристрастни дегустатори на първия ѝ кулинарен експеримент - супа.

Сломена от своя пълен кулинарен крах, Алекс прибягва до отчаян опит да възвърне самочувствието си. Поредните жертви на начинаещата готвачка се оказват нищо неподозиращи строителни работници в задния двор на ресторанта, които опитват супата от чревца и я оценяват положително.

Алекс не успява да блесне с кулинарни заложби пред новите си колеги, но определено се превръща в център на внимание. След като смайва мъжете в кухнята с нестандратните си хрумвания, дамата ги кара направо да се изчервят с умението си да се оригва. След поредица от неуспешни опити за изява в кухнята, картофеното пюре се оказва първата печаливша карта за Александра Сърчаджиева, макар и казано с половин уста, тя ще получи признанието на Станислав.

След като с пълна сила разгръща своята артистичност в кухнята, нарушавайки всички правила, Алекс изпитва на гърба си и специфичния хумор на готвачите. Моментът, в  който тя ще трябва да изпълнява поръчките на истинсите клиенти наближава. Поредният ѝ опит – приготвяне на свинска пържола, предназначен за вътрешна консумация, обаче отново се оказва пълен провал, тъй като изпърженото месо е почти сурово.
Преди своя кулинарен дебют – за първи път в живота си да готви за истински клиенти в престижен ресторант, Алекс Сърчаджиева ще въведе Станислав в кухнята на своето изкуство.

Александра Сърчаджиева готви за клиентите на луксозен столичен ресторант

Главният готвач ще гледа Алекс Сърчаджиева в спектакъла на Кирков Азарян „Чайка” на сцената на театър „Българска Армия”. След бурните овации на сцената в „Животът на другите”, Алекс Сърчаджиева ще трябва да покаже какво е научила в кухнята. Въпреки умората от тежкото представление, актрисата за първи път ще изпълни съвсем реална поръчка на клиенти – риба лаврак на скара. Алкес лично трябва да чуе присъдата на клиентите, които приемат риска да вечерят за сметка на заведението, тъй като поръчката им е изпълнена от стажант готвач. Но изобщо не предполагат, че тази вечер за тях е готвила напълно начинаеща в кухнята актриса – Александра Сърчаджиева.

След като успява да омае клиентите, повече с чар, отколкото с кулинарните си заложби, кошмарът на Алекс в кухнята е към края си. За тяхно взаимно облекчение пътищата на Станислав и Александра отново се разделят, но преди това главният готвач ѝ демонстрира висш пилотаж в кухнята – изкусно приготвя изтънчен австрийско-немски десерт.

Документалната реалити поредица „Животът на другите” се излъчва всяка сряда по БНТ1 след централната емисия новини.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Животът на другите

Мария Силвестър заживява в ромско гето в „Животът на другите”

Нина Николина меси хляб и точи кори в последния епизод на „Животът на другите”

Рокаджията Дичо пее чалга с ромски оркестър

Мария Гроздева сменя масло и филтри в столичен автосервиз

Андрей Слабаков става екстремен спортист