Актуално В програмата

Мария Силвестър заживява в ромско гето в „Животът на другите”

2 коментара

В„Животът на другите” по БНТ1 тази сряда, 5-ти ноември, едно ромско семейство приема за пет дни в дома си телевизионната водеща Мария Силвестър.
В поредния епизод на „Животът на другите” по БНТ1 тази сряда, 5-ти ноември, едно ромско семейство приема за пет дни в дома си телевизионната водеща Мария Силвестър.


 Тази седмица звездата в документалната поредица по БНТ1 е бивш фотомодел, актриса и телевизонно лице. Завършила е психология и право, омъжена е за актьора Силвестър Силвестъров, известен като Зюмбюл от „Братя Мангасарян”. Двамата са заедно от цяла вечност и имат син Давид на 2 г. Мария е любопитна към всички, които са по-различни от самата нея, в това число и към циганите. Тя решава да заживее в гето с истинско циганско семейство, за да търси отговор на въпросите - безотговорност или висша форма на свободолюбие е да раждаш много деца без да можеш да им осигуриш елементарни условия на съществуване, да тънеш в пълна мизерия и в същото време да можеш да се радваш на живота.

Мария Силвестър заживява в ромско гето в „Животът на другите”


Шакир и Ана са типичните жители на най-голямото ромско гето в столицата – квартал „Факултета”. Той е на 33 и предпочита да се обръщат към него с българскоро му име Борис. Ана е на 26, от няколко месеца работи като чистчка, а през останалото време обикаля по кофите за боклук, за да търси дрехи, обувки и всичко друго, което ѝ хареса. Имат пет деца – най-голямото е Георги на 10 г., след него идват Митко на 8 г., Мария на 6 г., Станка на 5 г.  и Динка на 3 г. Боби и Ана имат своя собствена представа за семеен уют.

Мария Силвестър заживява в ромско гето в „Животът на другите”


Те правят деца, хранят се и спят в една единствена стая. Притежават кон на изплащане Бойко Борисов и куче Сара, която живее в стара изтърбушена пералня. Когато Ана е заета, Боби гледа децата и се грижи за чистота пред къщата. На улицата, на която живеят, няма канализация, мръсната вода и другите боклуци минават директно пред къщата на семейството.

Мария Силвестър заживява в ромско гето в „Животът на другите”Още преди да е излязла от първоначалния си шок, Мария Силвестър трябва да нагази дълбоко в ромското всекидневие.

Най-невероятното, което ѝ се случва е, че много сериозно навлиза в бизнеса с кофите за боклук. Освен че придружава Ана в намирането на интересни вещи за дома, екс фотомоделът помага на Боби да монтира гумата на семейната каруца.

Домакините със задоволство откриват, че на тяхната гостенка „всичко ѝ идва отръки”. Много бързо Мария успява да се влее в ромския начин на живот.

 За кратко време тя ще преживее двете най-характерни за циганската махала крайности - от пълната мизерия и безизходица до бурните празненства и тоталното безгрижие.
Мария Силвестър заживява в ромско гето в „Животът на другите”


След танците и кофите, Мария трябва да пренощува за първи път в ромското гето. Седемчленното семейство спи в една стая, обзаведена само с легло и диван. И макар че Боби и Ана отсъпват на своята гостенка целия диван, разбиранията на Мария за елементарна хигиена надделяват над възпитанието й.

Мария Силвестър заживява в ромско гето в „Животът на другите”


Тя избира да спи в собствените си чаршафи на каруцата в двора на семейството, в компанията на коня Бойко.

Мария Силвестър заживява в ромско гето в „Животът на другите”На следващия ден дипломираната психоложка е изправена пред ново предизвикателство – принудена е да гледа петте деца, докато двамата родители пазаруват.

Неконтролируемите хлапета така изнервят и объркват Мария, че в един момент тя не знае кои от децата точно са на семейството и кои са прииждащи от улицата.

Мария Силвестър заживява в ромско гето в „Животът на другите”


След приключението като бавачка, на път за битака героинята в „Животът на другите” става свидетел на необичайния сблъсък между ромите и закона.Тя и Боби са спрени от полицаи за проверка на лични документи. Оказва се, че нито Мария, нито Шакир, нито каруцата, водена от коня Бойко Борисов, имат документи. За щастие на тв водещата полицаите проявяват благослонност и не ги задържат за 24 часа в районното управление. Двамата с Боби не само пропиляват шанса си да продадат намерената стока на битака, но и се прибират с глоби за нарушение.


В края на епизода Мария Силвестът е категорична, че животът на другите я кара да погледне с други очи на своя собствен живот. „Те са много мили и приятни хора, но каквото и да им обясняваш, те не го приемат. Съгласни са с това, което имат и изобщо не съжаляват. Живеят си живота такъв какъвто е и никой няма право да ги съжалява, защото те сами избират този начин”, възкликва тя за финал.

Документалната реалити поредица „Животът на другите”, продуцирана от Old School Productions, се излъчва всяка сряда след централната емисия новини по БНТ1.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Мария Силвестър , Животът на другите

Мария Силвестър и Александър Кадиев водещи на „България търси талант”

Силвестър Силвестъров потвърди: Развеждам се с Мария

Мария Силвестър прости на мъжа си

Мария Силвестър водещ на ”България търси талант”

„Вечерното шоу на Азис” - тази вечер Мария Силвестър става Снежанка на Околовръстното