Актуално В програмата

Нина Николина меси хляб и точи кори в последния епизод на „Животът на другите”

Добави коментар

Нина Николина меси хляб и точи кори в последния епизод на „Животът на другите” 24.12, сряда, в 19:00
Нина Николина  в последния епизод на „Животът на другите”В последния епизод от първия сезон на документалната реалити поредица „Животът на другите” певицата Нина Николина ще гостува на семейство православни християни от с. Добринище, за да се обърне към миналото и фолклора.

В навечерието на Коледа зрителите на БНТ1 ще се завърнат  към изконните български традиции и към всички ценности, които постепенно потъват в забвението на градското ежедневие и на съвременния свят.
На Бъдни вечер, точно след Празничното богослужение, БНТ ще покаже пътешествието в миналото на една от най-обичаните и талантливи певици у нас - Нина Николина.

Нина Николина  в последния епизод на „Животът на другите”С богат музикален опит не само като изпълнител, но и като текстописец и композитор, Нина Николина ще се пренесе към позабравените традиции.

В пиринското село Добринище чаровната изпълнителка ще се върне назад във времето и ще почувства духа на българските обичаи и ценности, съхранени в подножието на планината. Само на броени километри от туристическата дестинация Банско няколко семейства живеят в един друг свят, недокоснат от нищо съвременно и модерно. И точно тук, в дома на Варка, изтънчената певица ще усети магията на автентичното и изконно българското, за което се сещаме все по-рядко, само по празниците.

Нина Николина  в последния епизод на „Животът на другите”Нина Николина ще заживее живота на едно от семействата, съхраняващи обичаите, от които сме се откъснали и вече почти не помним. Нейното пътешествие ще премине от българския фолклор, който не е далечен и непознат за певицата, чиято музика е съчетание от модерно звучене и традиционни ритми; през ежедневното месене на хляб и точене на кори, издояването на кравите и приготвянето на храната, чак до следобедните седянки със сладки раздумки и много настроение.

Нина Николина  в последния епизод на „Животът на другите”Талантливата изпълнителка ще бъде научена как и какви постни ястия да приготвя за Бъдни вечер. Варка ще ѝ даде уроци по правене на баница и тиквеник. Домакинята ще облече своята звездна гостенка в традиционна българска носия, ушита от самата нея, и заедно ще пеят македонски песни от банския край. Всичко това, примесено с празничното настроение на предаването, ще ни върне далеч назад към миналото, като едновременно с това ще ни напомни за съвремието, в което живеем, и за крехката връзка между двата така различни свята, все по-малко съвместими един с друг.

Нина Николина  в последния епизод на „Животът на другите”

Коледният епизод с участието на Нина Николина ще даде завършек на първия сезон на риалити поредицата „Животът на другите”, която спечели вниманието и високата оценка на зрителите, както и одобрението на критиката.


Нина Николина  в последния епизод на „Животът на другите”

Празничното издание на „Животът на другите” ще се излъчи на 24.12, сряда, в 19:00 часа след празничното богослужение по БНТ1.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Животът на другите

Мария Силвестър заживява в ромско гето в „Животът на другите”

Рокаджията Дичо пее чалга с ромски оркестър

Мария Гроздева сменя масло и филтри в столичен автосервиз

Андрей Слабаков става екстремен спортист

Александра Сърчаджиева готви за клиентите на луксозен столичен ресторант