Актуално В програмата

Мария Гроздева сменя масло и филтри в столичен автосервиз

1 коментар

В сряда, 10 декември, в „Животът на другите” олимпийската шампионка по сп. стрелба Мария Гроздева ще се превъплъти в ролята на автомонтьор в столичен автосервиз.
Мария Гроздева сменя масло и филтри в  столичен автосервиз

В сряда вечер, 10 декември, в десетия епизод на документалното реалити по БНТ1 „Животът на другите” двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева ще се превъплъти в ролята на автомонтьор в култов столичен автосервиз.
 
Мария Гроздева е истинско олицетворение за „мъжко момиче”, двукратна олимпийска шампионка в дисциплината малокалибрен пистолет, многократна носителка на европейски титли, единствената българска спортистка с медали от четири олимпиади. Тя е щастливо омъжена за своя треньор Валери Григоров с когото имат три деца. Някак естествено не ѝ е останало време да се запознае в детайли с устройството на автомобила.

Мария Гроздева сменя масло и филтри в  столичен автосервизМария кара кола от години, но като повечето жени шофьори знае единствено къде се намира капачката на резервоара и откъде се сипва вода за чистачките. Орисана цял живот да се занимава с неща, характерни за мъжете, дори и в най-смелите си представи Мария Гроздева не се приема в образа на автомонтьор. Въпреки, че се ужасява при мисълта да се омаже в масло до ушите, отличната стрелкиня е амбицирана да докаже, че може да се справи и с подобно огромно предизвикателство.

В „Живота на другите” Мария Гроздева ще се изправи пред  приключението да усъвършенства познанията си за автомобилите и тяхната поддръжка, ставайки автомонтьор.

Мария Гроздева сменя масло и филтри в  столичен автосервизПламен Каменов е от хората, за които се казва, че имат бензин даже в кръвта. Той е на 46 и се занимава с коли откакто се помни. От дълги години Пламен е управител на един от най-известните столични автосервизи. Споделя, че всеки ден отива на работа с огромно желание. С времето натрупва необходимото самочувствие и смята, че няма автомобил, който да му се опре. Заради уменията си, Пламен се сдобива с огромна популярност сред шофьорите в София. Без да е правил статистика, според него колата на всеки втори водач е минавала през сервиза му.

Независимо от големия си опит, има нещо, с което управителят на автосервиз „Изток” не се е сблъсквал до момента и това е да работи с жена автомонтьор.
Пламен е типичният шеф, поставя задачи без да дава допълнителни обяснения и наставления. По никакъв начин той няма да разграничи Мария от другите си служители и няма да ѝ позволи да хитрува в работата.

Мария Гроздева сменя масло и филтри в  столичен автосервизОблечена в специален работен екип, още през първия ден в автосервиза Мария Гроздева получава сериозна задача. Верен на принципа, че новобранците трябва да започват от по-лекото към по-сложното, Пламен ще отведе новата си колежка в халето, където олимпийската шампионка ще трябва да демонтира предните колела на автомобил и да им направи баланс. Строгият управител решава да покаже на Гроздева, че работата на електротехниците съвсем не е толкова проста, колкото изглежда, след като тя си позволява няколко забележки относно бързината им.

Мария Гроздева сменя масло и филтри в  столичен автосервизПоредната задача за Мария е поредна възможност да усети ироничното отношение на шефа си. Тя трябва да смени крушка на ксенонови фарове – проблемът тук е, че за разлика от обикновените фарове, при тези с газ съществуват по-специфични изисквания за манипулация. Попаднала в безизходица, олимпийската шампионка решава да се обади на близък приятел за интрукции. Тя е убедена, че познанията на съпруга ѝ Валери в областта на автомобилите са достатъчни, за да я упъти макар и дистанционно, но дори и с негова помощ не успява да се справи с предизвикателството.


След като опитва от живота на автомонтьорите, Мария Гроздева решава да покаже на Пламен как живее самата тя.
Затова след уморителния първи работен ден го кани да присъства на лъскав вечерен коктейл, който тя и съпругът ѝ трябва да посетят.  Повелителят на колите не е особено очарован от светското събитие.

Мария Гроздева сменя масло и филтри в  столичен автосервизСпокойна, че е получила разрешението на шефа, на следващия ден Мария пристигна в сервиза със закъснение. Тя обаче не подозира, че Пламен не си спомня този момент от вчерашното им прекарване. Управителят не щади новата си работничка и недоволен от закъснението й, решава, че е крайно време за Мария да види и мръсната част от работата в автосервиза. Тя трябва да смени маслото и филтъра на един от автомобилите там с риск да се омаже с мазната лепкава течност.  


Следващият тест за Мария окончателно ще убеди Пламен, че тя е истинско мъжко момиче, което успява да се справя в напечени ситуации, колкото и сложни да са те.
Въпреки това обаче, Пацо ѝ възлага задачата със свито сърце. Момичето с най-точния  мерник на планетата трябва да измие кола на автомивка с пароструйка, а и меджувременно да премести друг автомобил с мотокар.

След като главната героиня в „Животът на другите” доказва, че може да се пребори с всяка предизвикателна задача, на финала тя и нейният шеф се  харесват и разделят особено приятелски за разлика от участниците в други епизоди.

Документалната реалити поредица „Животът на другите” се излъчва всяка сряда по БНТ1 след централната емисия новини.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Животът на другите

Мария Силвестър заживява в ромско гето в „Животът на другите”

Нина Николина меси хляб и точи кори в последния епизод на „Животът на другите”

Рокаджията Дичо пее чалга с ромски оркестър

Андрей Слабаков става екстремен спортист

Александра Сърчаджиева готви за клиентите на луксозен столичен ресторант