Кино

5 октомври 2012 г. е обявен за „Световен ден на Джеймс Бонд”

Добави коментар

5 октомври 2012 г. е обявен за „Световен ден на Джеймс Бонд”. На същата дата е премиерата на документалния филм „Всичко или нищо: Неразказаната история на 007”

5 октомври 2012 г. е обявен за „Световен ден на Джеймс Бонд”. На същата дата е премиерата на документалния филм "Всичко или нищо: Неразказаната история на 007”

 „Световен ден на Джеймс Бонд”


Мъжът със златната годишнина - Агент 007 - празнува 50 години на екран със „Световен ден на Джеймс Бонд”. Първият филм от поредицата показан на голям екран е „Д-р Но”, чиято премиера е на 5 октомври 1962 г. в Лондон. В чест на най-продължителната кино поредица, създателите на новия, 23-ти филм за легендарния агент – „007 Координати: Скайфол” - обявяват датата 5 октомври 2012 г. за „Световен ден на Джеймс Бонд”. Продуцентите от EON Productions на Албърт Р. Броколи, Metro-Goldwyn-Mayer Studios, Sony Pictures Entertainment и Twentieth Century Fox Home Entertainment ще отпразнуват подобаващо паметната дата в историята на киното със серия събития за феновете на Бонд по целия свят.

 „Световен ден на Джеймс Бонд”

Специален елемент от многобройните активности в „Световния ден на Джеймс Бонд” е премиерата на документалния филм „Всичко или нищо: Неразказаната история на 007”. Филмът е режисиран от майстора на документалното кино Стивън Райли (Fire In Babylon) и продуциран от Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, Columbia Pictures, Passion Pictures и Red Box Films. „Всичко или нищо: Неразказаната история на 007” разказва за трима мъже, които споделят обща мечта – продуцентите на филмите за Бонд Албърт Р. Броколи и Хари Салтзман, и писателят създал образа на агент 007 - Йън Флеминг.

Лентата е вълнуващ и вдъхновяващ документален разказ за най-дългата поредица в историята на киното, която се ражда през 1962 г. С безпрецедентен достъп до основните фигури и пълните архиви на EON Productions, историята на филмите за Бонд за първи път е представена на голям екран по подобен начин. Режисьорът Стивън Райли проследява легендата от написването на новаторския шпионски трилър от Флеминг през създаването на първите шест филма за агент 007 и до пет десетилетия по-късно. Докато на големия екран Бонд спасява света от хаоса и надвисналите катастрофи, завладяващия документален разказ на Райли повдига завесата, за да разкрие битките, заплахите и високите залози, които се разиграват „зад камерата”.
Сред другите планирани събития, с които ще бъде отпразнувана златната годишнина на Джеймс Бонд, са международен благотворителен търг организиран от аукционна къща „Кристис” в Интернет и на място в Лондон (www.christies.com/bond); глобално проучване за това кой е любимият филм за Джеймс Бонд на хората от различни страни по света.
В САЩ е планирана филмова ретроспекция за агент 007 в Музия за съвременно изкуство в Ню Йорк; нощ посветена на Музиката на Джеймс Бонд  и организирана в Академията за филмово изкуство и науки в Лос Анджелис изложба „Дизайнът в 007: 50 години стилът на Бонд”, която ще се проведе в рамките на Международния филмов фестивал в Торонто.

 

 

 „Световен ден на Джеймс Бонд”

В новата, 23-та лента за легендарния британски шпионин - „007 Координати: Скайфол” - Даниел Крейг се завръща в ролята на героя на Иън Флеминг Джеймс Бонд. Неговата лоялност към Ем (Джуди Денч) е подложена на изпитание след като я застигат тайни от миналото й. Когато МИ-6 е атакувана, той трябва да проследи и елиминира заплахата, независимо какво може да му коства това в личен план.
Режисьор на „007 Координати: Скайфол” е Сам Мендес, а продуценти са Майкъл Г.Уилсън и Барбара Броколи. Сценарият е дело на Нийл Първис, Робърт Уейд, Джон Логан. Филмът е създаден от компанията на Албърт Р. Броколи EON Production, Metro-Goldwyn-Mayer Studios, and Sony Pictures Entertainment.

Официалната световна и българска премиера на „007 Координати: Скайфол” е на 26 октомври 2012 г., в IMAX и кината у нас.

 

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Даниел Крейг , 007 КООРДИНАТИ: СКАЙФОЛ

АДЕЛ записа песента за новия филм за Джеймс Бонд „SKYFALL™”

Фантастичният трилър „Нашествието” с премиера за България по bTV Cinema

Първи кадри от новия филм за Джеймс Бонд 007 КООРДИНАТИ: СКАЙФОЛ

Джеймс Бонд се завръща в 007 КООРДИНАТИ: СКАЙФОЛ за първи път в IMAX