За звездите

HBO и „Игра на тронове“ са големите победители на наградите „Еми“

0/5

HBO и „Игра на тронове“ са големите победители на наградите „Еми“

За 15-та поредна година HBO е ТВ мрежата с най-голям брой награди ЕМИ® – общо 43 статуетки: 14 в праймтайм категориите и 29 приза от креативните награди.

Спазвайки дългогодишната традиция, тази нощ от 03:00 НВО излъчи за българските си зрители, в пряко предаване на оригинален език от Нокиа Тиътър в Лос Анджелис, церемонията по връчването на 67-те награди ЕМИ®. Водещ на церемонията беше Анди Самбърг, който не пропусна по средата на събитието да се пошегува с доминирането на HBO на тазгодишната церемония, докато честитеше 67-я рожден ден на Джордж Р. Р. Мартин, който присъстваше на събитието.

След раздаването на наградите ЕМИ® за креативни постижения на 13 септември 2015 г., в малките часове тази сутрин бяха връчени и наградите в останалите 26 прайтайм категории от 67-то издание на наградите ЕМИ®. В крайната класация по брой награди ТВ мрежата HBO е лидер с общо 43 статуетки (14 награди в праймтайм категориите и 29 стауетки от креативните награди), следвана от NBC с 12 (1 награда в праймтайм категориите и 11 стауетки от креативните награди), Comedy Central с 8 (4 награди в праймтайм категориите и 4 стауетки от креативните награди), FX Networks с 8 (0 награди в праймтайм категориите и 8 стауетки от креативните награди),  ABC със 6 (2 награди в праймтайм категориите и 4 стауетки от креативните награди).

Най-награждаваното НВО заглавие и въобще през тази година е Game of Thrones, което получи общо 12 награди ЕМИ® (4 награди в праймтайм категориите и 8 статуетки от креативните награди), следва „Олив Китридж“ / Olive Kitteridge с 8 нагади (рекордни 6 награди от седемте праймтайм подкатегории за минисериал или ТВ филм и 2 статуетки от креативните награди).  В класацията „Вице“ заема 3 място с 5 награди ЕМИ® (4 награди в праймтайм категориите и 1 статуетка от креативните награди), следвано от „Беси“ / Bessie на шеста позиция с 4 нагади ЕМИ® (4 статуетки от креативните награди). „Начисто: Сциентология и затворът на вярата“ / Going Clear: Scientology And The Prison Of Belief остана на 6 място в крайната калсация по заглавия с 3 креативни статуетки, а на 11 позиция с по две креативни награди останаха „Престъпна империя“ / Boardwalk Empire,  Foo Fighters: Sonic Highways, „Животът и смъртните случаи на Робърт Дърст“ /  The Jinx: The Life And Deaths Of Robert Durst и „Силициевата долина“ / Silicon Valley.

„Олив Китридж“ / Olive Kitteridge е най-награждаваното заглавие в праймтай категориите на 67-то издание на награди ЕМИ® 2015 г. - получи рекордните 6 награди в седемте подкатегории за минисериал или ТВ Филм: Лина Хеди и Марша Гей Хардън връчиха за „Олив Китридж“ статуетката за най-добър минисериал, наградата за най-добър сценарий за минисериал или ТВ филм отиде при Джейн Андерсън; Джон Оливър връчи на Лиза Чолоденко наградата за най-добър режисьор на минисериал или ТВ филм; Майкъл Кенет Уилямс излезе на сцената за да обяви наградата за Бил Мъри - най-добър поддържащ актьор в минисериал или ТВ филм; най-добра актриса в минисериал или ТВ филм стана Франсис Макдорманд; Лейди Гага в крайно нехарактерен за нея стил – стилна черна рокля и лек грим - връчи на Ричард Дженкинс статуетката за най-добър актьор в минисериал или филм.

Базиран на наградения с „Пулицър“ едноименен роман на Елизабет Страут, минисериалът разказва историята на учителка по математика и семейството й. „Олив Китридж“ разказва симпатичната, забавна, но и трагична история на уж кротко градче в Нова Англия, разкъсвано от извънбрачни афери и престъпления, видяна през очите на Олив (Франсис Макдорманд). Тя е учителка по математика, чийто ум и рязко поведение прикриват открито сърце и усет за справедливост. Ричард Дженкинс е в ролята на съпруга на Олив Хенри. Действието в четирите епизода обхваща период от 25 години. 

Най-успешната и знакова поредица на НВО Game Of Thrones за първи беше подобаващо оценена от Академията за ТВ изкуство. Сериалът получи 12 награди ЕМИ®, 4 награди от които в престижните праймтайм категории: Game Of Thrones е най-добрият драматичен ТВ сериал от 67-то издание на наградите ЕМИ®; Виола Дейвис връчи на Питър Динклидж наградата за най-добър поддържащ актьор в драматичен ТВ сериал; Дейвид Беньоф и Ди Би Уайс донесоха за Game Of Thrones наградата за най-добър сценарий на драматичен ТВ сериал, а Дейвид Нътър бе обявен за най-добър режисьор на драматичен ТВ сериал.

Хитовата фентъзи поредица на Джордж Р.Р. Мартин оживява на ТВ екрана и проследява епичната история на предателство и благородство във Вестерос, където лятото и зимата продължават с години и само жаждата за власт е вечна. Най-гледаният сериал в историята на HBO и световен тв феномен "Game of Thrones" предлага сюжетни линии, наситени със завладяващи моменти, чиито развръзки често стигат до неизбежен кървав край. В новите сезони предстои да видим някои от най-силните сцени до момента, а прокобата "зимата иде" става по-осезаема от всякога.

Оригиналната НВО продукция „Вице“ / Veep получи 4 праймтайм статуетки от 67-те награди ЕМИ®. След четири годишна борба, „Вице“ най-накрая спечели в категорията най-добър комедиен сериал, а наградата беше връчена от четирикратния носител на ЕМИ® Мел Брукс. Втората награда за вечерта отиде също за „Вице“ -  за най-добър сценарий на комедиен ТВ сериал - за Саймън Блекуел, Тони Рош и Аемандо Янучи. Рики Джървейс връчи на Тони Хейл наградата за най-добър поддържащ актьор в комедиен ТВ сериал - отново за „Вице“. За четвърта поредна година Джулия Луис-Драйфус грабна приза за най-добра актриса в комедиен ТВ сериал и не случайно обективите на камерите многократно се фокусирана върху актрисата. Джулия Луис-Драйфус не пропусна да благодари на НВО, на Крис Адисън и на целия екип на „Вице“ за прекрасната работа, свършена по време на заснемането на поредицата.

Оригиналната НВО продукция „Вице“ / Veep показва всекидневието на вицепрезидента на САЩ. Действието се развива във Вашингтон, където бившият сенатор Селина Майер приема поста на вицепрезидент на САЩ. Работата се оказва твърде далеч от това, което тя си е представяла. Майер и екипът й се опитат да оставят своя следа в историята на Съединените щати, както и наследство, с което да се гордеят, без да затънат в политическите интриги на Федералния окръг.

Още за Game of Thrones, Вице, Игра на тронове, Олив Китридж

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg