Лица За звездите

Заради вируста в Китай филмът “Заразяване” е сред най-гледаните в iTunes

Добави коментар

Трилърът “Заразяване” е сред най-гледаните филми в iTunes в САЩ, вероятно заради коронавирус в Китай.

Трилърът “Заразяване” е сред най-гледаните филми в iTunes в САЩ, вероятно заради коронавирус в Китай.

 

Deadline съобщава, че трилърът на Стивън Содърбърг от 2011 г. „Заразяването“ придобива популярност отново заради коронавирус в Китай. Филмът разказва историята за глобална епидемия и може лесно да се свърже със събитията излъчвани по новините за болестта. Заглавието се появява на 13 място в класацията на iTunes заедно с филми като “Жокера”, “Пълно ускорение”, “Паразит”, “Имало едно време В Холивуд” и “Да свалиш Уолстрийт “.

 

“Заразяване” включва ансамбъл от звесди, който включва Марион Котияр, Брайън Кранстън, Мат Деймън, Лорънс Фишбърн, Джуд Лоу, Гуинет Полтроу, Кейт Уинслет и Дженифър Ел. Филмът започва с Бет Емхоф, която била на командировка в Хонконг и лети през Чикаго за да се върне у дома в Минеаполис. Изглежда, че тя е хванала настинка по време на пътуването си, но когато се прибере, синът ѝ също се разболява. Симптомите ѝ започват да се задълбочават и тя умира. Малкият ѝ син умира по-късно същия ден. Съпругът ѝ Мич обаче изглежда има имунитет към заразата. Така започва разпространението на смъртоносна инфекция. За лекарите и администраторите в американските центрове за контрол на заболяванията минават няколко дни, преди някой да осъзнае степента или тежестта на тази нова болест. Те първо трябва да идентифицират въпросния вид вирус и след това да намерят средство за борба с него, процес, който вероятно ще отнеме няколко месеца. Междувременно вирусът се разпространява и милиони хора по целия свят са заразени, общественият ред започва да се руши, а хората изпадат в паника.

 

Към 29 януари китайските власти съобщавам за около 6 000 заразени и 132 смъртни случая причинени от заразата. Вирусът причинява пневмония. Заболелите страдат от кашлица, висока температура и затруднено дишане. В тежки случаи може да има органна недостатъчност. Тъй като това е вирусна пневмония, антибиотиците не са от полза. А противирусните лекарства, които използваме срещу грипните вируси, не са ефикасни в борбата с новия вирус.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Заразяване