Архив Отечествен фронт

Лазар Колев проговаря пред Мартин Карбовски в “Отечествен фронт”

Добави коментар

“Отечествен фронт” прави аутопсия на едно убийство. Лазар Колев проговаря пред Мартин Карбовски, събота, 29 януари 2011 г., 18:00 по Нова ТВ
“Отечествен фронт” прави аутопсия на едно убийство. Лазар Колев проговаря пред Мартин Карбовски, събота, 29 януари 2011 г., 18:00 по Нова ТВ

следователят Мартински


Тази събота, 29 януари, социалният ъндърграунд “Отечествен фронт” прави аутопсия на едно убийство. “Пет години минаха от убийството на сестрите Белнейски. Днес ОФ ви предлага съдебен процес, в който участват главният заподозрян по това убийство – Лазар Колев, защитата му - адвокат Марковски и главният му събирач на доказателства - следователят Мартински.” – разказва Мартин Карбовски. – “Това не е спор за живота на един млад човек или за смъртта на едни момичета. Това е битка на живот и смърт за всички нас. Битка, обречена на въпросите:  На свобода ли са убийците на Белнейски? Възможно ли е човек да бъде натопен по отвратителен начин за зловещо престъпление? И най-важният въпрос – ще забравим ли да търсим истината за това убийство, както забравихме за много други? Вие сте съдебните заседатели – бъдете безпристрастни докрая!”

Убиец ли е Лазар Колев?


За пръв път обвиняемият за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев решава да говори. Той, заедно с адвоката си Марин Марковски, излагат тезата на защитата - няма категоричен мотив и няма оръдие на престъплението. Тезата на обвинението в лицето на следовател Веселин Мартински - няма алиби, има признания пред подставено лице. И още един коз – генетичен материал от Лазар Колев е открит по телата на жертвите. ДНК-то се оказва най-важният коз на следователя Мартински, но адвокат Марковски го оспорва. Следовател Мартински никога не е губил дело, а според адвокат Марковски невинността и искреността на Лазар Колев са най-голямото му преимущество.

адвокат Марковски


На свобода ли е убиецът на сестрите Белнейски? Убиец ли е Лазар Колев? Имал ли е съучастник? Кои са свидетелите на обвинението? Какъв е мотивът му? Ще убие ли убиецът отново?

“ОФ днес е само един протоколчик.” – коментира Карбовски. – “Истината е, че до днес нито една от страните не е убедителна в разказа си. Истината е, че се води и медийна война да се покаже Лазар като убиец. А Лазар е твърде удобен убиец. Прекалено удобен! Докато питаме, някъде там една майка, казва се Фани Белнейска, чака отговор от държавата. И то отговор не какъв да е! А истински отговор. Отговор на това дали сме способни на правосъдие!”

”Отечествен фронт”, събота, 29 януари 2011 г., 18:00 по Нова телевизия
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”