Архив Отечествен фронт

„Затворите” - нов проект на „Отечествен фронт”

Добави коментар

В новия си проект „Затворите” „Отечествен фронт” отваря за вас килиите на най-страшните престъпници на републиката и ви запознава с тях

От тази събота, 26 септември социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” започва своята поредица „Затворите”, в която разказва за най-шокиращите и смразяващи престъпления, извършени в България през последните години, заслужили наказанието доживотен затвор без право на замяна – най-тежкото според действащото в момента законодателство. „Защо хората правят зло? Какво се случва в душиците на злодеите и винаги ли тези хора са били злодеи?” – пита Мартин Карбовски. – „Отечествен фронт” започва една поредица, която ще ви втрещи. Обикаляме затворите на родината и ви срещаме със злодеите, заключени завинаги. Или заключени за малко. Правим това, за да прецените справедливи ли са техните наказания и за да знаете какво ви очаква, когато правите зло.”

Илия Илиев, „Затворите” - нов проект на „Отечествен фронт”

Илия Илиев е в затвора в Белене от осем години и седем месеца, осъден на доживотен затвор без право на замяна заради изнасилването и убийството на шестгодишната Деница от Нов пазар. Животът му е напълно обикновен до деня, когато нещо му прещраква в главата и става причина за едно от най-жестоките убийства и изнасилвания през последните десет години. Почерпен и ядосан от семейни скандали, той случайно среща невръстната си жертва пред заведението, в което току-що е обядвал и я качва на колелото си, за да я повози. В главата му вече има план да си „поиграе” с шестгодишното момиче. Откарва я до една рекичка и я кара да си събуе гащичките. „Аз не мога да свърша таз работа, както се свършва с жена, щото то е малко!... Просто го направих ръчно!” – разказва за блудството. Малката Деница го заплашва: „Ще кажа на татко – той има пушка и ще те гръмне!” И Илия Илиев я удушава, за не го издаде. Днес съжалява за това, което е направил, но не се разкайва. И съжалява, че не е скрил тялото ѝ – така нямало да лежи сега в затвора. „Това е човешки инстинкт бе, госпожо!” - така отговаря на репликата на колежката Нина Александрова, че не му е толкова жал за това, което е извършил, а за това, че са го хванали. Днес Илия Илиев е сам в килията си в Белене. Там и ще умре, изоставен от близките си, които се срамуват от него. Понеже е забравен отвсякъде, той по цели дни пише жалби и молби от това, че няма химикалка, за да пише жалби до това, че в килията му е студено и под вратата духа. Само до нашия екип бай Илия вече е пратил няколко писма. Поиска ни 700 лева за това интервю и като разбра, че няма да му дадем се съгласи да му пратим само един колет. После пък беше недоволен, че хлябът, който сме му пратили бил бял, той пък обичал типов. За един убиец-педофил претенциите му са много... „Така живее днес бай Илия, неподозирано жесток към жертвата си човек, който търси своите права, без да се замисля колко е обезправил едно нещастно семейство – това на Деница.” – коментира Карбовски. – „Илия Илиев не ни помогна много, за да разберем откъде изведнъж като придошла река идва злото у човека. Той е само един от много примери на безбожие и изумителна дехуманизация, която срещаме всеки ден по тия земи. За щастие днес е в затвора. А вие пазете децата си – пазете ги от някой, който обича да говори за туршия, има семейни проблеми и обича да дави мъката си в алкохол. Илия Илиев – всъщност може да е всеки един около нас.”

„Отечествен фронт”, събота, 26 септември 2009 г., 18:00 по Нова телевизия. Не го изпускай, няма повторение!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”