ТВ анонси ТВ анонси

Discovery отразява Зимните олимпийски игри 2022 в невиждан мащаб

Добави коментар

Домът на Олимпийските игри в Европа, днес обяви плановете си, които ще изместят физическите и виртуалните граници на отразяването на спортни събития до нови висоти и ще поставят нова граница в отразяването и на Олимпийските игри.

Малко повече от седмица преди церемонията по откриването на Зимните Олимпийски игри в Пекин 2022, Discovery анонсира как безпрецедентният мащаб, най-амбициозните технологични иновации и задълбоченото разказване на истории ще помогнат на медията да отключи силата на Олимпийските игри за публиката в цяла Европа*. Зрителите могат да гледат всички Олимпийски игри само по discovery+ (определени пазари**) и с цифровите услуги на Eurosport от 2 февруари 2022 г.

Discovery и отразяването на Пекин 2022 в цифри:

  • излъчване и стрийминг в 50 държави и територии на общо 19 езика
  • 1,200 часа съдържание на живо, достъпно на всички платформи на Discovery, включително discovery+, Eurosport и приложението на Eurosport
  • 107 експерта по зимни спортове и водещи, общо с 95 Олимпийски медала
  • 13,701 коментаторски сесии
  • 3,254 км оптичен кабел за излъчване, което се равнява на разстоянието за двупосочно пътуване между Пекин и Токио.
„За втори път в рамките на само шест месеца зрителите на Discovery ще се докоснат до зашеметяващо олимпийско меню с невероятен екшън, най-добрите екранни звезди, анализи, иновации и забавление, на единственото място за гледане на всички Олимпийски игри – discovery+ и Eurosport. Ние показахме в Токио, че можем да осигурим изключително и уникално покритие на Олимпийските игри, дори в разгара на пандемия. За Пекин 2022 нашият звезден отбор от експерти, водещи в индустрията технологии и амбициозният ни подход, да покажем всяко действие на живо в discovery+ заедно със забавно съдържание от живота извън пистите, ще ангажират зрителите още повече – по време и след Игрите.“, заяви Андрю Георгиу, президент на Discovery Sports.


Discovery: лидер в иновациите
Революционното студио на Discovery The Cube ще продължи да надгражда технологичните граници в излъчването и разработването на спортни студия. The Cube създава нов виртуален свят, отвъд всяко съществуващо до момента спортно студио, трансформиращо се на фона на огромен зимен пейзаж. Разработвани в продължение на 1 година, иновационни кинематографски решения ще позволят на зрителите да усетят максимално реалистично всяка гледна точка на анализите и съдържанието, излъчвано от TheCube.

Изработени по поръчка аватари, създадени да приличат максимално на атлетите от различните зимни дисциплини, ще са част от визуалното преживяване в The Cube, така че експертите на „Отбор Discovery“ ще могат да анализират детайлите на всяко тяхно движение, от всяка гледна точка, което превръща представянето на спортистите и техните дисциплини по-вълнуващо от всякога.

Да отключим силата на спорта с Олимпийските игри

Разказването на историите, които превръщат Олимпийските игри в уникалното събитие, което са, остава неразделна част от отключването на силата на спорта. Феновете на Игрите ще бъдат отведени на пътешествие по discovery+ и платформите на Eurosport, за да се насладят на неразказвани досега истории, включващи някои от най-легендарните Олимпийски спортни икони.

One Last Push, продукция на Discovery Eurosport, надниква зад кулисите с легендата на Летните Олимпийски игри Грег Ръдърфорд, докато той се опитва да направи нещо, което никой европеец не е постигал досега – да стане и летен, и зимен Олимпийски шампион. Едночасовият документален филм ще се излъчва по Eurosport на 1 февруари от 19:00 CEТ.

Brilliant Curling Story, документалният филм на Olympic Channel, продуциран от Франк Маршал и Mandalay Sports Media, разказва как, въпреки липсата на финансиране, пет жени от Шотландия се обединяват в стремежа си към Олимпийска слава и желанието си да спечелят сърцата на цялата нация. Филмът ще се излъчи за първи път в мрежата на Eurosport на 31 януари.

Подходът на Discovery към разказване на локални истории е подчертан и с пускането на програми, които ще вълнуват и ангажират фенове на спорта в различните държави. В навечерието на Пекин 2022, Discovery надниква зад кулисите на националния отбор по хокей на Финландия, в документалната поредица от 10 части Leijonat kohti Pekingiä 2022 (Lions Road to Beijing 2022 г.). Междувременно Eurosport Франция ще излъчи пълнометражен документален филм за скиора на свободния стил Кевин Роланд. Resilience разказва историята на почти фаталния инцидент, претърпял Роланд, и улавя емоционалния момент, в който се среща с новороденото си дете за първи път.

360-градусовото излъчване на Discovery ще даде на феновете възможността да се запознаят отблизо и с някои от спортистите, включително Доротея Вирер, Андре Хьофлих и Шарлот Кала - докато те преследват олимпийската слава в Athletes to Watch, представено от Bridgestone (в 10 епизода). По време на самите Игри и в допълнение към действието на живо в платформите на discovery+ и Eurosport ще се излъчва ежедневното цифрово шоу Beijing Today***, спонсорирано от Bridgestone, което ще показва на феновете най-новото и интересно за деня.

Водещите: първокласните звезди на зимните спортове

Звездният отбор водещи на Eurosport, които ще се включат в отразяването на Зимните Олимпийски игри в Пекин 2022, е внушителен. Звездната плеяда на Discovery за Пекин 2022 включва 107 професионални атлети и ТВ водещи от света на зимните спортове, с общ брой от 80 Олимпийски медала, 26 от които златни. С удивителните общо 215 участия в Зимни Олимпийски игри, отборът от водещи на Discovery ще предложи на милиони зрители несравнимата гледна точка на човек отвътре, комбинирана с дълбока професионална експертиза. Всичко това ще се случи на единственото място в Европа, където може да се проследи всяка минута на Олимпиадата: платформите на discovery+**, Eurosport и приложението Eurosport.

* Discovery ще излъчва Олимпиадата в Пекин 2022 в цяла Европа, с изключение на Русия
** Олимпиадата в Пекин 2022 ще се излъчва по discovery+ в Дания, Финландия, Италия, Нидерландия, Норвегия, Швеция и Великобритания. Във всички останали евроепйски държави, с изключениен на Русия, Зимните Олимпийски игри в Пекин 2022 ще са достъпни на дигиталните платформи на Eurosport. Телевизионното съдържание на Eurosport е достъпно във всички територии.
***Дневното дигитално шоу Beijing Today ще е достъпно на дигиталните платформи на Discovery във Франция, Германия, Италия, Полша, Испания и Великобритания.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър