Актуално Здравей, България

„Здравей, България“ със специално петчасово издание на 24 май

Добави коментар

Специално петчасово издание на „Здравей, България“ ще бъде посветено на 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Ани Салич, Лора Инджова

Ани Салич, Лора Инджова

© NOVA
Празничната програма на сутрешния блок „Здравей, България“ ще продължи от 07:00 ч. до 12:00 ч. със забележителни истории, вдъхновяващи гости и най-интересните моменти от честванията в София и цялата страна.

Водещ на специалното издание от студиото на NOVA ще бъде Лора Инджова, а емблематичното лице на NOVA Ани Салич ще направи съпричастни зрителите с атмосферата пред Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“. Те ще се срещнат с обичани български учители и изследователи на езика ни.

Празничната програма ще обърне внимание на значението на кирилицата и как е продължено делото на Кирил и Методий. Актуални български писатели ще коментират предизвикателството да създават качествена литература във времето на социалните мрежи, а известни актьори, музиканти и спортисти ще разкажат най-вълнуващите си спомени от училище.

Въпросите кои са най-новите думи в българския език, как пандемията промени преподаването и какъв е ефектът от онлайн обучението върху младите хора, ще намерят отговор в понеделник.

Броени часове преди дългоочаквания финал на шоуто за звездни преобразявания „Като две капки вода“ сезон 9 – Аll Stars, специални гости в празничното студио на „Здравей, България“ ще бъдат Кремена и Магърдич Халваджиян.

Не пропускайте специалното празнично издание на „Здравей, България“ на 24 май от 07.00 ч. до 12.00 ч. по NOVA.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Здравей, България

Утвърдени предавания на NOVA с нов сезон през есента

„Здравей, България” на 3 март с честванията от цялата страна

„Здравей, България“ с петчасова празнична програма на 3 март

"Здравей, България" - на твоя страна, с нова рубрика от понеделник

Шеф Виктор Ангелов: Очаквам силни характери и още по-интересни персонажи в новия сезон на Hell’s Kitchen