Актуално Здравей, България

МИСИЯ ОБРАЗОВАНИЕ в „Здравей, България“ на 24 май

Добави коментар

Специалното издание на предаването ще продължи от 7.00 до 12.00 ч., а репортерите на NOVA ще се включат на живо от София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Бургас и Монтана

Какво ни носи образованието и какви са препятствията, пред които се изправя? Отговор на тези и още въпроси очаквайте на 24 май от 7.00 ч. до 12.00 ч. в специалното издание на МИСИЯ ОБРАЗОВАНИЕ в „Здравей, България“ по NOVA. Водещите Аделина Радева и Виктор Николаев, заедно с Ани Салич и репортерите на NOVA, ще бъдат на празника със зрителите в цели шест български града – София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Бургас и Монтана.

 

В студиото на „Здравей, България“ в Деня на българската просвета и култура и на славянска писменост ексклузивно ще гостува световноизвестният диригент – маестро Йордан Камджалов. Неповторимият артист ще разкаже за силата на музиката и цената на успеха. Каква е посоката на съвременната култура ще дискутират другите специални гости на Аделина Радева и Виктор Николаев –  Васил Василев – Зуека и Магърдич Халваджиян. За могъществото на словото ще говорят писателите Мария Лалева и Захари Карабашлиев.

 

Добави описание

 

„На учителя с любов“ – Ани Салич ще срещне зрителите с една от любимите си учителки. От учебниците – до учебните програми – какво трябва да се случи в образованието? Интервю с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

 

Репортерите на NOVA ще ни срещнат с редица вдъхновяващи съвременни будители и техните впечатляващи истории. Василена Гръбчева ще разкаже историята на 17-годишната Евелина, която мечтае да стигне от Галиче до Оксфорд. Ивомира Пехливанова ще заведе зрителите при младите българи, които работят в ЦЕРН, а Румен Бахов – зад океана в българското училище в Ориндж Каунти.

 

Не пропускайте специалното издание на „Здравей, България“ на празника на българската просвета и култура и на славянската писменост с Аделина Радева, Виктор Николаев, Ани Салич и репортерите на NOVA от 07.00 ч. до 12.00 ч. по NOVA.

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Здравей, България

Утвърдени предавания на NOVA с нов сезон през есента

„Здравей, България“ със специално петчасово издание на 24 май

„Здравей, България” на 3 март с честванията от цялата страна

„Здравей, България“ с петчасова празнична програма на 3 март

"Здравей, България" - на твоя страна, с нова рубрика от понеделник