Актуално Здравей, България

Търси се човекът, който никога не е гласувал

Добави коментар

Човек, който никога досега не е гласувал и е повече от категоричен, че няма да го направи и на предстоящите Евроизбори 2014 – това е профилът, който екипът на сутрешния блок „Здравей, България” на Нова търси в дните преди 25 май.

Човек, който никога досега не е гласувал и е повече от категоричен, че няма да го направи и на предстоящите Евроизбори 2014 – това е профилът, който екипът на сутрешния блок на Нова търси в дните преди 25 май.

Какво провокира хората да не упражняват правото си на глас и каква мотивация стои зад избора да не избираш?

Тези отговори ще потърсят водещите Ани Цолова и Виктор Николаев в лицето на представителите на негласуващите в България. Едновременно с това обаче, ще представят и контрааргументите – защо трябва да гласуваме и защо гласът ни има значение.

„Замисляли ли сте се какво се случва, когато не гласувате? Кой отива и решава вместо вас как да ви лекуват, колко да удържат от заплатата ви за данъци, как да се наказват престъпниците? Ако си казвате, че тези важни въпроси не зависят от вас, искаме да ви чуем защо. Нашата цел ще бъде, ако е възможно, да ви убедим в обратното”, коментира Валерия Чанкова, изпълнителен продуцент на „Здравей, България”.

„Ако успеем да убедим дори един човек да отиде до урните и да гласува, това ще е победа на свободния избор. Ако това се случи в нашия ефир, е възможно и да убедим част от тези 60 % от българите, които са се отказали да гласуват. Надяваме се това да се случи и да преобърнем нагласите. Какъв ще бъде крайният резултат, ще разберем на 25-и май във специалното студио на Нова „Кой в Европа?”, допълва тя.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Здравей, България

Утвърдени предавания на NOVA с нов сезон през есента

„Здравей, България“ със специално петчасово издание на 24 май

„Здравей, България” на 3 март с честванията от цялата страна

„Здравей, България“ с петчасова празнична програма на 3 март

"Здравей, България" - на твоя страна, с нова рубрика от понеделник