Актуално В програмата ТВ анонси Нова ТВ

Утвърдени предавания на NOVA с нов сезон през есента

Добави коментар

Любими предавания от ефира на NOVA ще допълнят амбициозната програма на медията през есенния телевизионен сезон с качествена журналистика, задълбочени анализи, ексклузивни срещи и забележителни истории.

На 2 септември, след едногодишен отпуск по майчинство, опитният журналист Марина Цекова се завръща на екран в Събуди се, където ще продължи да представя актуалните събития от България и света и да интервюира ексклузивни събеседници. От 9 септември съботно-неделният сутрешен блок ще се излъчва в познатото време от 7:30 ч. до 11:00 ч. Авторските поредици „Тук и сега“ на Деси Банова-Плевнелиева и „Нищо лично“ на Краси Боев ще разкажат още вълнуващи и неподозирани истории. Авторската рубрика на Мариян Станков – Мон Дьо ще се завърне тази есен с юбилеен десети сезон – „Колелото на съдбата“.

В първия епизод от новия сезон на Ничия земяза първи път пред камера ще застане Северин Красимиров – осъденият за жестокото убийство на Виктория Маринова през 2018 г. в Русе. Журналистът Даниела Тренчева и екипът на предаването ще потърсят отговори на невъзможни въпроси, сред които как и защо се стига до смъртта на жената. Как изглежда генезисът на насилието над жени, гледайте на 2 септември от 18:00 ч.

В есенната програмна схема Темата на NOVA отново ще се излъчва всяка събота от 2 септември, веднага след централната емисия на Новините на NOVA. В първото издание предстоят атрактивни експерименти и стряскащи данни за случващото се по пътищата. Журналистът Иван Кънчев и операторът Николай Кънчев ще разкрият кои са най-рисковите участъци и ще тръгнат по следите на опасните шофьори.

“Да хванеш гората“ се завръща с вдъхновяващи истории за смели хора, избрали нов път към щастието от 3 септември в 16:00 ч. Начало на новата авторска поредица на журналиста Галя Щърбева ще представи градска двойка с успешен бизнес във Варна с концепция за селски туризъм в Източна Странджа. Те сбъдват мечтата си за бутиков ресторант и хотел с огромна оранжерия в с. Сладка вода. Сега отглеждат над 20 вида зеленчуци и подправки, а 70% от храната им идва от собствената им градина.

Публицистичното предаване На фокус с Лора Крумова стартира своя трети сезон на 3 септември. Всяка неделя от 16:30 до 19:00 ч. ефирът на NOVA остава запазена територия за качествената журналистика. Още в първото издание на предаването предстои ексклузивен разказ на човека, разследвал знаковите убийства на българския преход, както и необикновена среща за любовта, киното и още нещо. От тази неделя се завръщат и двете авторски рубрики – „IСТОРИИТЕ на Мария Йотова“ и „Срещу течението“ на Евгений Генчев, а от 10 септември специалните интервюта на водещата Лора Крумова отново ще се излъчват след централната емисия новини на NOVA.

От 4 септември денят на зрителите ще започва отново в 6:00 ч. с опитните журналисти Мира Иванова и Виктор Николаев в сутрешния блок Здравей, България. Част от предаването през есенния сезон ще бъдат и две нови журналистически рубрики. Всяка сряда Ева Костова ще представя любопитни данни и статистики по значимите и актуални теми в „Числата на седмицата“, а в петък Вероника Димитрова ще се вглежда задълбочено в знакови разследвания и проблеми по зрителски сигнали в поредицата „По следите“– какво се случва с участниците в тях и вършат ли институциите работата си след намесата на “Здравей, България“?

Любимото лайфстайл предаване На кафеще бъде в ефира на медията отново от 4 септември. Гала и панелистите ще посрещнат зрителите в ново студио – артистично кафене, в което всяка сутрин ще обсъждат любопитните теми от деня и ще канят интересни събеседници. Китодар Тодоров, Милица Гладнишка, Теньо Гогов, Здрава Каменова, Гергана Змийчарова, Михаил Кунчев, Вихра Петрова, Елизабет Методиева и Александър Костадинов са подготвили нова порция любопитни истории, полезни съвети и забавление. Поредицата „Хвърчащите хора“ с Албена Танев и Илиян Любомиров ще продължи да разказва вдъхновяващите истории на успешни български предприемачи и визионери, като от този сезон във фокус ще влязат и такива българи по света. Към предаването ще се включат нови популярни лица и един от най-добрите български треньори и дресьори на животни Венци Дачевски, които ще допринесат за неповторимата атмосфера всеки делничен ден от 9:30 ч. до 12:00 ч.

Най-важните събития от деня ще бъдат обобщавани в късната емисия на Новините на NOVA, която отново ще се излъчва в 23:00 ч.

Новите правни казуси от различен характер в съдебното риалити Съдебен спор могат да бъдат проследени всеки уикенд по NOVA. От 9 септември в 11:00 ч. водещата Нана Гладуиш отново ще даде шанс на потърпевшите да представят своята гледна точка и аргументи в търсене на справедливостта в съдебната зала.

С изцяло ново и модерно студио, нов водещ и нови съдържателни елементи стартира и предаванетоПресечна точка“. От 11 септември журналистът Анна-Мария Конова ще представя на зрителите разширен коментар на важните теми от деня в познатото следобедно време – всеки делничен ден, веднага след Новините на NOVA в 16:00 ч.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Събуди се , Ничия земя , Темата на NOVA , Да хванеш гората , На фокус с Лора Крумова , Здравей, България , На кафе , Новините на Нова , Съдебен спор , Пресечна точка

„Търси се: кандидат за работа” в „Темата на NOVA“

„Холивуд – другата страна на блясъка” в „Темата на NOVA“

„Мишена: деца в мрежата” в „Темата на NOVA“

„Из Европа и у нас – извън протокола” в „Темата на NOVA“

„Из тайните на вуду магията и джаза” в „Темата на NOVA“