Актуално Други

Вяра Анкова е новият генерален директор на БНТ

Добави коментар

На публично заседание днес и с явно гласуване Съветът за електронни медии избра за генерален директор на БНТ г-жа Вяра Анкова.


 На публично заседание днес и с явно гласуване Съветът за електронни медии избра  за генерален директор на БНТ г-жа Вяра Анкова. На публично заседание днес и с явно гласуване Съветът за електронни медии избра  за генерален директор на БНТ г-жа Вяра Анкова. Тя беше избрана с пет гласа от петимата членове на Съвета за електронни медии.

След тридневно събеседване с 6-мата кандидати в конкурса и изслушването на техните концепции за бъдещото развитие на БНТ, членовете на СЕМ мотивираха публично решението си за направения от тях избор.

Вяра Анкова е родена на 5 февруари 1966 г. Завършва Английската гимназия в София и английска филология в СУ "Св. Климент Охридски". През 1991 г. започва работа в БНТ в редакция "Обмен за чужбина". Работи като репортер, редактор в БНТ, един от първите водещи е на новините в сутрешния блок "Добро утро" с Александър Авджиев и в съботно-неделния екип на новините.
    
Специализира журналистика в САЩ, щата Уисконсин, малко след това спечелва конкурс за специализация по журналистика в Си Ен Ен, след това става стрингер на Си Ен Ен от България в програмата "World report". Специализира и журналистика в Би Би Си. От 1994 г. е водеща на централната емисия новини "По света и у нас". След като заминава със семейството си в Гърция, е кореспондент на БНТ в Атина.     

От 1 октомври 2004 г. до момента е директор на Дирекция "Информация" в телевизията. Зад кандидатурата ѝ за поста генерален директор застава коалиция "Гражданско участие - устойчиво развитие" от 13 неправителствени организации от страната.

Омъжена е и е майка на четири деца.
Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Вяра Анкова

Вяра Анкова става шеф на новините на NOVA