Предавания Шоу

Световният формат “Най-хубавите години от нашия живот” по БНТ1

Добави коментар

В ефира на Българската национална телевизия стартира един от най-успешните световни забавни формати – “Най-хубавите години от нашия живот”.

В ефира на Българската национална телевизия стартира един от най-успешните световни забавни формати – “Най-хубавите години от нашия живот”.

 Зрителите ще се пренесат назад във времето не с час, не с година, а с цели десетилетия, за да си спомнят любимите песни и филми, изпълнители и актьори, спортни постижения.

Първият епизод на шоуто, по лиценз на “Ендемол”, е специално издание за зрителите на националната телевизия точно в 21:00 часа на 31 декември.

Водещи на формата са звездите от сериала “Под прикритие” Владимир Пенев и Александър Сано. Според бившия министър на културата стартирането на шоуто точно на Нова година напомня на паметните телевизионни програми от детството му, а следващите 11 епизода ще бъдат като една Нова година в средата на всяка седмица, която ще продължи три месеца.

За първи път БНТ ще представи на българския зрител реалити, което проследява отминалите десетилетия от 50-те години на миналия век до началото на този и търси най-хубавото от тях. Форматът е музикален и основното състезание е през хитовите изпълнения на отделните десетилетия, но зрителите ще видят чрез уникалните кадри от архива на БНТ и свидетелства за това, какви са били модата, звездите, киното, поп иконите и нещата от живота през съответните години.

Арбитър в състезанието е 50-членно жури, съставено от момичета и момчета на 18-годишна възраст. Те ще оценяват в директен двубой по две десетилетия на епизод в различни категории – от песни, станали безспорни български хитове, до емблематични филми, танцови стъпки, мода и популярни наши изпълнители.

Шоуто е невероятен шанс новото поколение да усети емоцията от младостта на техните майки, бащи, баби и дядовци. По-възрастните с носталгия и радост ще се върнат към отминалите години, получили оценката на времето.

Зрителите ще видят на сцената музикални изпълнения от различни епохи, любимите си изпълнители и млади звезди, които ще изпеят нови версии на старите хитове. Оркестърът на Михаил Йосифов ще се грижи за високото настроение. Танцьори и модели ще пресъздават тенденциите, характерни за конкретните десетилетия.

Бляскавото студио на “Най-хубавите години от нашия живот” е разделено на два сектора, по един за всяко състезаващо се десетилетие. Единствената пресечна точка между тези два свята е “зоната на двубоя”, където се сблъскват мнения, коментари и оценки. Темите и тенденциите в гласуването ще бъдат показвани на огромна LED стена, конструкцията на която е запазена марка на шоуто във всички негови издания по света.

Шоуто ще се излъчва всяка сряда от 21:00 часа, веднага след централните новини. Във всеки епизод ще побеждава по едно десетилетие, което продължава на следващия етап, за да може на финала да бъдат избрани “Най-хубавите години от нашия живот”.

Форматът е реализиран в Италия (шест сезона), Франция, Испания, Русия, Румъния. Стигнал е и до Китай.

Партньор на БНТ в реализацията на световния формат е продуцентската компания “Дрийм тийм Прадъкшънс”, специално одобрена от “Ендемол” заради изискванията да бъде гарантиран висок продукционен стандарт на шоуто.

След Нова година гледайте “Най-хубавите години от нашия живот” всяка сряда от 21:00 часа само по БНТ 1!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Най-хубавите години от нашия живот

Български фолклор в „Най-хубавите години от нашия живот”

„Най-хубавите години от нашия живот”: 80-те срещу 90-те години на миналия век

Москвич и Лада на сцената на „Най-хубавите години от нашия живот”

Стоянка Мутафова в “Най-хубавите години от нашия живот”