Предавания Шоу

Нова ТВ стартира уникален реалити формат – „ШАТРА“

Добави коментар

„Шатра” е името на най-новия реалити формат, който ще стартира по Нова ТВ, а уникалното в него е, че ще събере под един покрив известни български личности с четири големи ромски фамилии.
Съвсем скоро Нова ТВ ще предложи на зрителите един интересен социален експеримент, който ще провокира и ще разсмива. „Шатра” е името на най-новия реалити формат, който ще стартира в ефира на Нова ТВ, а уникалното в него е, че ще събере под един покрив известни български личности с четири големи ромски фамилии.

ШАТРА

„Шатра” ще забавлява зрителите, като в същото време ще разкрива начина на живот на ромите в България, неговата пъстрота, простота, веселие и проблеми.

В рамките на няколко дни БГ звезди ще трябва да живеят в ромската общност, като се съобразяват с правилата, обичаите и реда в семейството Първите, които ще влязат в „Шатра“, са попмузикантът и артист Любо от „Те“, режисьорът, сценарист и актьор Андрей Слабаков и ко-водещата в „На кафе“ Диляна Маринова-Джуджи.

Реалити форматът ще поднесе много необичайни и комични ситуации, музика, танци, напрежение, драматични моменти и не на последно място, ще разкрие могат ли известните личности да живеят с ромските си домакини под един покрив и на какво могат да се научат един друг.

Продуцент на предаването е продуцентска къща „Паприка Латино“ („X Factor”, „Черешката на тортата”, „Фермер търси  жена”). За първи път „Шатра” се излъчва в Румъния, където постига изключителен успех, а след това в Сърбия.

ШАТРА


Какво ще се случи, когато четири ромски фамилии посрещнат българските звезди, какво ще вземат един от друг – чаша сол или чаша захар, предстои да разберем скоро с „Шатра” по Нова ТВ.

Интересни факти за ромската Нова година:
  • Вечерта на 13-ти срещу 14-ти се събира цялото ромско семейство. Приготвят се  птица с ориз или с кисело зеле, баници, баклави, правят се и сарми. По-младите целуват ръка на по-възрастните и искат прошка.
  • Стопанинът разчупва питката, в която има паричка и едва след това сядат около трапезата.
  • Вярва се, че през нощта идва Банго Васил, закрилникът на ромите.
  • На сутринта децата обикалят съседските къщи и сурвакат за здраве, благополучие, късмет, плодородие. Вярва се, че от тяхната благословия и "лек крак" зависят щастието и късметът.
  • На 14-ти януари за ромите е много важно какъв човек ще влезе пръв в къщата им. Смята се, че такава ще бъде и цялата Нова година.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Шатрата