ТВ анонси БНТ

„Спортните таланти на България“ започва с филм за грацията Стилияна Николова

Добави коментар

Тази вечер от 20:00 ч. по БНТ 3 гледайте документалния филм „Между световете“, посветен на художествената гимнастичка Стилияна Николова.

Филмът е част от новата поредица на Българската национална телевизия – „Спортните таланти на България“, целяща да представи някои от най-изявените млади български спортисти, които ще участват в Летните олимпийски игри в Париж през 2024 г.

Началото на поредицата не е избрано случайно – именно на 26 юли догодина във френската столица ще бъде открит официално най-големият и престижен спортен форум.

В „Между световете“ зрителите на БНТ 3 ще видят Стилияна Николова в непозната досега светлина – ще се запознаят с нейните хобита, ще научат за трудностите, с които се е сблъсквала, както и ще видят уникални кадри от тренировъчния процес заедно с личния ѝ наставник Валентина Иванова. Автор на документалния филм за младата грация, която е медалистка от световно и европейско първенство, е спортният журналист от БНТ Стефан Георгиев, режисьор е Йоанна Капанова, оператори са Николай Балкански и Станислав Златев.

За целия ни екип беше същинскo удоволствие да работим с човек, който ни допусна както до личния си живот, така и до дълбините на тренировъчния си процес. Стилияна осъзнава, че вече е неизменна част от спортния елит на страната ни и подходи изключително охотно към инициативата. А както ще разберете и от филма – работата с камерата не ѝ е чужда“, споделя Стефан Георгиев.

Сред главните герои на следващите филми от поредицата, която се реализира от всички журналисти в дирекция „Спорт“ на БНТ, са Едмонд Назарян (борба), Юлияна Янева (борба), Александър Николов (волейбол), Илия Груев мл. (футбол), Йоана Илиева (фехтовка), Петър Мицин (плуване), Карлос Насар (вдигане на тежести), Изабела Янкова (планинско колоездене), Божидар Саръбоюков (лека атлетика), Пламена Миткова (лека атлетика) и др.

До края на 2023 г. БНТ 3 ще излъчва по един филм в месеца – всяка последна сряда през юли, август, септември, октомври, ноември и декември, а с настъпването на 2024 г. и с наближаването на Олимпийските игри в Париж ще бъдат излъчвани по два филма.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Спортните таланти на България

Спортните таланти на България продължава с филма „Фениксът на българската борба“