ТВ анонси БНТ

Спортните таланти на България продължава с филма „Фениксът на българската борба“

Добави коментар

Тази вечер от 20:00 ч. по БНТ 3 гледайте документалния филм „Фениксът на българската борба“, посветен на настоящата европейска шампионка по борба Юлияна Янева.

Филмът е част от поредицата на Българската национална телевизия – „Спортните таланти на България“, целяща да представи някои от най-изявените млади български спортисти, които ще участват в Летните олимпийски игри в Париж през 2024 г.

Започнала своя спортен път в малка зала по борба в Ямбол, устремена към победи, преследвана от травми и контузии, белези и болка, Юлияна Янева винаги се завръща на тепиха по-силна и мотивирана. Какво е да живееш с мисълта за олимпийско злато, преминавайки през пет операции на коляното в името на голямата цел – зрителите на БНТ 3 ще проследят в документалния филм „Фениксът на българската борба“ с автор Моника Симеонова.

Текст от potv.bg

Сред главните герои на следващите филми от поредицата „Спортните таланти на България“ са Александър Николов (волейбол), Илия Груев мл. (футбол), Йоана Илиева (фехтовка), Петър Мицин (плуване), Карлос Насар (вдигане на тежести), Изабела Янкова (планинско колоездене), Божидар Саръбоюков (лека атлетика), Пламена Миткова (лека атлетика) и др. До края на 2023 г. БНТ 3 ще излъчва по един филм в месеца – всяка последна сряда през август, септември, октомври, ноември и декември, а с настъпването на 2024 г. и с наближаването на Олимпийските игри в Париж ще бъдат излъчвани по два филма.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Спортните таланти на България

„Спортните таланти на България“ започва с филм за грацията Стилияна Николова