ТВ анонси БНТ

БНТ 3 – 10 години споделени емоции със спортно-развлекателния канал

Добави коментар

На 7 февруари БНТ 3 чества своята 10-годишнина. Спортно-развлекателният канал на Българската национална телевизия избира за свое начало първия ден на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г. с желанието да предостави на зрителите на обществената телевизия висококачествени спортни предавания и много позитивни изживявания.

Затова и екипът на БНТ 3 реши специалният клип, с който ще бъде отбелязана годишнината и който зрителите ще могат да гледат в ефира на БНТ през целия месец февруари, да носи името „БНТ 3 – 10 години споделени емоции“.

За десетте си години съществуване, най-младият канал от портфолиото на обществената медия, направи зрителите преки свидетели три пъти на Зимни олимпийски игри – 2014 г. в Сочи, 2018 г. в Пьончанг и 2022 г. в Пекин, два пъти на летни издания на най-големия спортен форум – в Рио де Жанейро през 2016 г. и игрите „Токио 2020“, които се проведоха през 2021 г.

Футболните фенове имаха възможността да се насладят на световните първенства през 2014, 2018 и 2022 г., европейските шампионати, проведени през 2016 и 2021 г., на всички срещи на националния отбор, както и на Купата на конфедерациите през 2015 г., световни клубни първенства, всички издания на турнира на УЕФА „Лига Европа“ до 2021 г., най-интересните срещи от турнира „Лига на нациите“, последните две световни първенства за жени и още много други.

Стремежът на БНТ 3 през годините е да даде възможност на аудиторията да види на живо най-големите успехи на българските състезатели и най-значимите постижения в световния спорт. През изминалото десетилетие специализираният канал е излъчвал световни и европейски първенства в повечето олимпийски спортове – лека атлетика, плуване, баскетбол, волейбол, спортна и художествена гимнастика, борба, вдигане на тежести, бокс, ски, биатлон, сноуборд, хокей на лед, фигурно пързаляне, гребане, кану-каяк и много други. БНТ бе телевизия-домакин и на голяма част от събитията, които се проведоха в страната през тези години, като изработваше и предоставяше телевизионен сигнал по целия свят – шампионати на планетата по волейбол, художествена гимнастика, гребане, бокс, европейски първенства по волейбол, спортна гимнастика, колоездене, джудо. БНТ 3 бе територия и на иновативните технологии в световния спорт – шампионата за електроболиди „Формула Е“ и крос-шампионата за електромобили „Екстрийм Е“, а за любителите на високите скорости и на световния рали-шампионат, на първенството на планетата по мотокрос и автомобилния шампионат по издръжливост.

БНТ 3 създаде и свои предавания, с които се опита да задоволи както интересите на зрителите, която се интересува от спорта като цяло – „Арена спорт“, така и да привлече вниманието на профилираната аудитория с рубрики като „Спорт Америка“, „Арена баскетбол“, „Арена футбол“ и „Арена волейбол“, да припомни големите успехи в българския спорт в „Зала на славата“ и да запознае зрителите с бъдещите шампиони с рубриките „Аз съм..“ и „Спортните таланти на България“, да даде възможност на деца да опитат различни физически активности с предаването „Часът на спорта“.

Освен спортната програма, БНТ 3 създава емоции у зрителите и с развлекателната си програма – филми, концерти и забавни предавания. Каналът даде началото на предавания, които продължиха впоследствие своя път по БНТ 1 като „Извън играта“ и „БГ версия“. Всяка вечер от 22 часа БНТ 3 дава възможност на любителите на киното да се насладят на интригуващи филми, които да задоволят изтънчения вкус на почитателите на седмото изкуство.

През 2024 г. зрителите отново ще имат възможността да споделят вълнуващи емоции с БНТ 3. През месец февруари спортно-развлекателният канал ще излъчи най-интересните състезания от световното първенство по плувни спортове, шампионата на Европа по борба, световните купи по ски-алпийски дисциплини и сноуборд. В началото на март БНТ 3 ще предава пряко шампионата на планетата по лека атлетика в зала, а през пролетта – европейските първенства по спортна и художествена гимнастика и лека атлетика. През лятото двете големи спортни събития ЕВРО 2024 и Летните олимпийски игри ще приковат отново вниманието на аудиторията, а БНТ 3 обещава още много спортни емоции.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър