Актуално Други

Създателите на Dark започват работа по нов оригинален сериал за Netflix

Добави коментар

Днес Netflix и DARK WAYS, новосъздадената продуцентска компания, ръководена от Янте Фризе и Баран бо Одар, обявиха началото на продукцията на дългоочаквания нов оригинален сериал на Netflix - 1899.

Осемте епизода на 1899 проследяват мистериозни обстоятелства около плаването на имигрантски кораб от Европа до Ню Йорк. Пътниците, всички с различен произход и националност, са обединени от надеждите и мечтите си за новия век и бъдещето си в чужбина. Когато откриват в открито море втори кораб, който се смята за изчезнал от месеци, пътуването им взема неочакван обрат. Това, което откриват на борда, ще превърне пътуването им до обетованата земя в загадка, подобна на кошмар, свързвайки миналото на всеки от пътниците чрез мрежа от тайни. Замислен като истински многоезичен сериал, героите ще говорят на родния си език.

Създателите на многократно награждавания немски сериал DARK са събрали международен актьорски състав, включващ Емили Бийчъм, Анеурин Барнард, Андреас Питшман, Мигел Бернардо, Мачей Мусиал, Лукас Лингард Тьонесен, Розали Крейг, Клара Розагер, Мария Ерволтер, Ян Гаел, Матилд Оливие, Жозе Пименто, Изабела Вей, Габи Вонг, Йонас Блоке, Флин Едуардс, Александър Вийом, Антон Ласер и др.

Сценаристката, продуцентката и шоурънър Джантие Фризе казва: "1899 е истински европейски сериал с герои от различни страни, които говорят на родния си език. Чувстваме се много щастливи, че открихме невероятни таланти от цял свят, които да се впуснат в това вълнуващо пътешествие с нас."

Снимките ще се осъществяват в новопостроена виртуална производствена сцена. Най-големият по рода си LED “Volume” в Европа разкрива възможността за заснемане на значителен брой сложни кадри с визуални ефекти в камерата чрез виртуални декори и места, създадени с помощта на технологията гейм енджин. Собственост на DARK BAY, специална компания, създадена от DARK WAYS и Studio Babelsberg с подкрепата на Netflix, авангардната виртуална производствена сцена ще бъде разположена за постоянно в студио Babelsberg, край Берлин.

Режисьор, продуцент и шоурънър Баран бо Одар каза новата технология: "Партньорството с Netflix ни позволи да реализираме визията си за 1899. Благодарение на тяхната предварителна подкрепа и ангажираност успяхме да изградим Volume, превръщайки 1899 в пионерско заглавие за Германия и региона. Инфраструктурата е авангардна иновация за германския производствен пейзаж и може да донесе огромни творчески ползи и за режисьорите и творците по света."
Рейчъл Егебеен, директор на Netflix Originals за Европа, Близкия изток и Африка, добавя: "Изключително сме щастливи, че успяхме да подкрепим Янте и Бо в намирането на перфектното решение за тяхната творческа визия за 1899. Инфраструктурата на виртуалната производствена сцена ще създаде нови възможности и ние сме напълно ангажирани с въвеждането на тези технологични постижения в германската развлекателна индустрия."
Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стрийминг , Нетфликс , Netflix , Д-р Мазнейкова в „Горещо”

Коледни филми в HBO Max

Нов трейлър на “The Witcher: Blood Origin”

Емили Блънт е „Англичанката“ в нов сериал в HBO Max

SkyShowtime идва в България през декември

Сериалът на HBO Max „Последните оцелели“ идва на 16 януари