Лица За звездите

Саймън Кауъл похвали Жана Бергендорф

Добави коментар

Саймън Кауъл: „Виждам в Жана всичко, което е нужно на един световен артист“

Победителят от втория сезон на X Factor в България, Жана Бергендорф, се завърна от изключително успешната си визита в Лондон, където само за пет дни се срещна с някои от най-популярните изпълнители на Острова в момента, работи с един от най-известните музикални продуценти и бива представена на някои от най-важните фигури в в музикалния бизнес.

Жана сбъдва една от големите си мечти и застава очи в очи със своя идол Саймън Кауъл.

Жана сбъдва една от големите си мечти и застава очи в очи със своя идол Саймън Кауъл. Въпреки многобройните си ангажименти покрай няколко нови телевизионни продукции и грижите около новородения си син, създателят на Х Factor намира време да се види с чаровната изпълнителка и да изрази своето одобрение на  изпълненията ѝ в предаването. Освен многото си срещи с интересни хора, Жана смогва да разгледа английската столица, да се види със стар приятел и да отиде на концерт в Уембли.

Жана Бергендорф

Срещата с култовия продуцент Саймън Кауъл се провежда в една от най-впечатляващите сгради в центъра на Лондон – Saddlers Hall, където той работи по фотосесията на следващия сезон на една ог големите си телевизионни продукции. Кауъл се оказва изключително подготвен за разговора си с Жана. Той не скрива възхищението си както от нея като изпълнител, така от излъчването и ентусиазма й. Саймън Кауъл признава на Жана и пред камерите на Нова, че най-голямата му мечта е да продължава да открива големи артисти и че в очите ѝ вижда онова, което е големият смисъл на Х Фактор и което го прави един от най-специалните телевизионни формати.

„Не е толкова страшен, колкото изглежда. Напротив, беше много мил и ми направи много комплименти - за изпълненията ми, за начина по който изглеждам и дори за произношението ми на английски език. Разпита ме за личния ми живот, както и за професионалния - с какво съм се занимавала до сега, къде съм пяла и т.н. Направи ми уникално впечатление факта, че беше супер запознат с моята биография и представяне в X Factor. Изключителен професионалист. Той знаеше дори, че главната причина да се явя на кастингите на X Factor е мечтата ми някой ден да застана срещу него. За мен това беше най-важната среща в Лондон. Толкова бе вълнуващо.“ – разказва победителката.

Следващата звездна среща на Жана е с един от най-успешните изпълнители на Острова в момента, отново излязъл от предаването X Factor и отново победител – Джеймс Артър. Двамата се виждат в любимия му пъб „The Black Lion“, където Джеймс Артър кани Жана на чаша чай малко след връщането си от последното европейско турне. Джеймс я посреща с репликата „Здрасти“ на чист български език, като след това обяснява, че никога не е идвал в България, но има много добър приятел българин, който го е научил. Той я поздравява за изпълнението на сингъла му „Impossible“ в рамките на предаването. Споделя на Жана, че най-важното е да има собствен характер, който да я отличава от всички останали артисти и че музиката трябва винаги да остане на първо място за нея.

Жана Бергендорф

Малко след пристигането си в Лондон заедно със Саня Армутлиева и екипа на Нова телевизия, Жана е поканена като специален гост на концерта на финалистите от X Factor UK в “Уембли Арена”. Зад сцената преди началото на концерта, Жана се среща с повечето финалисти от английското издание на предаването, включително момчетата заели второ и трето място – Ники Макдоналд и Люк Френд, както и с победителката във формата - Сам Бейли. Двете фаворитки от X Factor – Жана и Сам успяват да обсъдят както промените в живота си след предаването, така и лични теми като семействата и децата. Сам има две деца и малко преди срещата обяви пред медиите, че очаква и трето.

Жана сподели впечатленията си от срещата: „Сам беше много емоционална, както и аз… Имахме време да разменим професионален опит, както и да си поговорим за по-лични неща. Тя се държа много мило,  адски земен човек е. На концерта се представи блестящо. Пее умопомрачително!”. Емоционалният заряд за Жана е допълнен и от самата зала, която тя описва като „огромна и прекрасна сцена с впечатляваща атмосфера”. Жана си пожела някой ден и тя да се качи на такава сцена.
Много силно впечатление на певицата прави и посещението ѝ в едно от най-големите звукозаписни студиа в Лондон, където само ден преди това Риана и Дрейк записват новата си песен. Метрополис е най-уважаваното звукозаписно студио в Лондон. В него записват албумите си артисти като Адел, Риана, Ейми Уайнхаус и др. Там, тя се среща с музикалния продуцент на X Factor UK и US - Рей Хеджис, който е отговорен и за успеха на албумите на редица артисти, след които Take That, Bryan Adams, Cher, Tom Jones, Ronan Keating, Boy George и много дреги. Рей работи и по синглите и албумите на голяма част от победителите и финалистите в X Factor UK.

Жана Бергендорф

За тази среща Жана споделя: “Рей Хеджис преслуша всички демо песни, по които работя и ми помогна да избера най-подходящата за първи сингъл. След като чу как пея, хареса много тембъра и диапазона на гласа ми. Това е огромно признание и се радвам, че хора като него вярват в моя талант и успех. Каза ми, че е много важно, ако искаме да имаме пробив и на други територии извън България, продукцията и звукът на песните да отговарят на световните стандарти. Хората вече са свикнали да слушат по радиото песни, които са записвани в най-добрите британски и американски студиа и очакват всяка една продукция да бъде на съответното ниво. Той се ангажира лично да ми помогне при смесването и аранжирането на песента, така че на финала да имаме супер качествен продукт.“

Младата певица успява да посети и централния офис на една от най-големите звукозаписни компании в света - Sony Music. „В офиса на компанията се срещнах с Джордж Левендис, дясната ръка на Саймън. Той е човекът, когото Саня покани да ѝ помага за „Къщата на съдиите“ в X Factor. Той е и ключова фигура в Syco - компанията на Саймън и Сони Мюзик. Джордж също много ме хареса и каза, че притежавам целия пакет от качества, за да бъда победителят, който съм. Той сподели, че колкото и малка държава да е България, чрез българския Х Фактор достойно се борим да докажем таланта и професионализма си в глобален мащаб.“

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Жана Бергендорф , X Factor

4 Magic е победител в X Factor „Сътворението на звездите“

Ева, Йоана и 4 Magic са финалистите в X Factor „Сътворението на звездите“

Вирджиния се раздели с отбора на 25+ и пети сезон на X Factor

Славин Славчев и Михаела Филева се завръщат на сцената на X Factor

Теодор приключи участието си в пети сезон на X Factor