Кино

Романтичната комедия "Въпрос на време" с премиера на филмовия фестивал в Ню Йорк

Добави коментар

По време на 51-вото издание на Нюйоркския филмов фестивал режисьорът на "Въпрос на време" Ричард Къртис представи лентата...

По време на 51-вото издание на   Нюйоркския филмов фестивал режисьорът на "Въпрос на време" Ричард Къртис представи лентата заедно с част от екипа на продукцията. Освен него по червения килим минаха изпълнителят в главната мъжка роля Домнал Глийсън, актьорът Бил Найи и Бен Фолдс, работил по музиката във филма.

На събитието Къртис, който е сценарист на превърналите се в емблема за жанра романтична комедия Домнал Глийсън„Наистина любов“ и „Нотинг Хил“, сподели, че идеята за филма е вдъхновена от собствените му преживявания:

„Става въпрос за онзи период от живота на човек, в който спираш да се тревожиш за това дали ще получиш признание и просто искаш да бъдеш щастлив.“ Относно концепията на "Въпрос на време" режисьорът коментира: „Филмът е сложна машина, защото в него има пътуване във времето и действието се развива в период от десет години. Но целта му е да ни накара да оценим колко изключителен всъщност е всеки обикновен ден от живота ни. Филмът е много любопитен, на практика те вкарва в един голям капан, който те провокира да се замислиш и да си кажеш „Може би утре трябва да съм по-щастлив“.

Едно от звездните лица в актьорския състав на "Въпрос на време" – младият актьор Домнал Глийсън, който предстои да видим в Unbroken, режисиран от Анджелина Джоли – също застана пред камерите на събитието.

„Мисля, че всеки, който отвори сърцето си за този филм, може да бъде докоснат от него“, сподели той. „Това е филм с ясно послание – че в живота има място за красота, има място за хубави моменти, дори когато нещата не вървят добре. Мисля, че посланията за любовта и загубата са много силни и са поднесени искрено. Освен това филмът е страшно забавен и всичко това накуп го прави разбираем за хората.“

Двама от актьорите във филма – Домнал Глийсън и Бил Найи

"Въпрос на време" разказва историята на едно обикновено момче, решено да направи своя живот и живота на семейството си по-добър, било то с цената на много компромиси, нерви, жертви и... малко магия. Надарен с необикновен талант да връща времето назад, Тим превърта лентата на дните си многократно, стараейки се да направи важените за него моменти идеални. На пръв поглед удобната „схема“ обаче се оказва истински пъклен план на съдбата, която при всеки удобен случай му показва, че ключът към щастието далеч не се крие в машина на времето.

Официалната премиера на "Въпрос на време"  в кината у нас е на 18 октомври, но ще може да се гледа още следващия петък, 11 октомври, на предпремиерни прожекции в повечето кина.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър