Актуално Какво ще се случи...

Преплетени съдби, еп. 41: Фериде е принудена да избира между баща си и Къванч!

Добави коментар

Фериде е принудена да избира между баща си и съпруга си! Кой ще избере? Зейнеп е разтревожена от изчезването на Халил. Тя му оставя гласово съобщение, в което му признава, че ѝ липсва. Ще се обади ли Халил на Зейнеп след като чуе съобщението? Вижте какво ще се случи в еп 41 на турския сериал „Преплетени съдби“, който може да гледате от 22:00 часа на 26 февруари 2024 по Diema Family.

В епизод 40 на турския сериал „Преплетени съдби“ Халил е изправен пред трудно решение. Гробът на Дженет е отворен и тялото е отнесено за експертиза. Резултатът от експертизата е готов. Йълмаз празнува, а Халил изчезва.


НА КРАТКО какво се случва в еп. 41 на турския сериал „Преплетени съдби“, който може да гледате от 22:00 часа на 26 февруари 2024 по Diema Family.

Йълмаз не може да проумее как момиче като Зейнеп може цял ден да плаче за такъв като Халил.

Джем се страхува, че истината за миналото ще излезе наяве и може да загуби дъщеря си.

Фериде е принудена да избира между баща си и Къванч! Кой ще избере?

Зейнеп е разтревожена от изчезването на Халил. Тя му оставя гласово съобщение, в което му признава, че ѝ липсва. Ще се обади ли Халил на Зейнеп след като чуе съобщението?

Бирсен е притеснена за Фериде и я съветва да не си разрушава семейството.

Юсуф напада Илкер, мислейки, че той е причината за проблемите в семейството му.

Юсуф лека-полека се превръща в копие на Йълмаз.

Джанер вижда възможност да се възползва от емоционалното състояние на Зейнеп.

Бирсен и Серай гледат от прозореца на къщата на Йълмаз към прозореца на къщата на Халил, където Зейнеп не спира да плаче.

-Когато вуйчо ти извади нож на дядо ти, след това също така изчезна и с месеци не го видяхме. – обяснява Бирсен. -Баба ти, къде ли не ходи, за да го търси. След толкова много години той отново замина, макар че искаше да остане.

-А, ние, защо не можем да си тръгнем, мамо? Защо тук заседнахме?! През цялото това време чакаме Спасителя! Виж, от нас никой не се интересува, дори вуйчо!

-Миличка, говори по-тихо, защото дядо ти ще чуе!

-Нека да чуе! Стига!

В този момент влиза Йълмаз влиза в стаята и ги пита, какво гледат там и дали адвокатката си е тръгнала. Йълмаз се доближава до прозореца и вижда плачещата Зейнеп.

-Как момиче с такъв акъл става адвокат? От сутринта насам не спря да реве, при това за кого? О, Господи!

Йълмаз поглежда към улицата и възкликва радостен: -Фериде идва, Фериде! – и се обръща към Серай. -Момиче, тичай да отвориш бързо вратата! Побързай! Пристига розата на татко! – Серай без желание отива да отвори, а Йълмаз се обръща към Бирсен.-Виждаш ли, докладът излезе и всичко се промени! Фериде излетя от клетката, а Халил избяга от квартала! Бирсен. А с Бирсен какво е станало? Ще видим! Приключенията продължават!

Зейнеп излиза от къщата на Халил и среща Фериде. Фериде пита Зейнеп, да ли е плакала. Зейнеп ѝ казва, да не я закача и да върви по пътя си.

-Почакай, почакай, Зейнеп! Брат ми, нали? Това е, което винаги прави! Губи и изчезва!

-Стои по-далече от мен!

-Ти на какво се надяваше? Наистина те питам? Какво очакваше от брат ми? На какво се надяваше? Къща с розови щори ли?

-Ако беше в къща с розови щори, можеше да бъде щастлив…Щастлива щеше да бъдеш и ти. На мен ми стига и шнолата! - казва Зейнеп като показва шнолата в ръката си.

Бирсен, която слуша разговора между двете се усмихва доволна.

Зейнеп се качва в колата си и се опитва още един път да се свърже с Халил, но телефонът му продължава да е изключен.

-Ти не може да си заминеш така! – плаче Зейнеп.

Междувременно Фериде щастлива се качва при баща си и радостна го прегръща.

-Най-накрая избяга ли от своя надзирател?

-Аз дори не го попитах! Седнах в автомобила, натиснах газта и дойдох! Знаеш ли, видях адвокатката когато идвах насам, беше плакала, очите ѝ бяха подпухнали! Май брат ми си е заминал.

-Така е. Това не е адвокатът, Халил има истински телохранител. Сам е бягал много пъти. Нека малко и г-жа адвокатката да побяга малко. Разбира се, ако има сили за това.

Действието се връща назад. Джанет търси Халил в един от пансионите, където живее Халил. Човекът, който седи на импровизираната рецепция казва на Джанет, че не знае кога идва и кога излиза Халил, нито къде работи, но ѝ дава ключа за неговата стая. Дженет взима ключа и влиза в стаята на Халил.

На стената тя прочита надпис: „Защо пеперудите се отказват от живота, когато всичко е наред?“

В шкафчето до леглото, тя вижда намачкани банкноти, но бързо го затваря.

В този момент се връща Халил и иска ключа от стаята си от мъжа. Той му казва, че майка му го чака. Халил се поглежда в огледалото и слага качулката, за да не може майка му да види синините по лицето му.

-Защо отново си дошла? Не разбирам, какво правиш тук?

-Синко, аз ходих там, където работеше. Много ги умолявах и те ми казаха, че си тук! Защо постъпваш така, синко?! Какво правиш по такива места? Не си ли видял, тези които живеят тук? Нима ти си, като тях? Какво е това място? На теб говоря, синко! Обърни се и ме погледни в лицето, защо не искаш да ме погледнеш?

-Ето виж! Виж! Много ли ти липсвах? Ето виж! – крещи Халил като показва посиненото лице на майка си.

-Какво си направил със себе си? – Дженет се доближава до сина си и разглежда внимателно лицето му. -Тези пари… Къде си намерил, тези пари?

-Къде съм ги изкарал, теб какво те интересува?! Ти нима не ми каза „Иди и живей живота си“? Виж, аз живея живота си!

-Чуй ме ти и замълчи! - Дженет ударя шамар на сина си, а след това го целува. -Синко, аз ти казах да създадеш свои собствен живот! Аз не ти казах да ме забравиш! – Дженет силно прегръща сина си. -Какво правиш с живота си, синко? Животът на пеперудите е един ден, нима ти си пеперуда? Ти си човек и те очаква дълъг живот.

-Ти толкова години си живяла и какво, г-жо Дженет? Какво разбра от живота, кажи ми? Къде е мъжът ти, защо не те търси? Обикновено и крачка не можеш да направиш в такова време, как си дошла тук, не се ли страхуваш, че ще те пребие, г-жо Дженет? Хайде ставай, ще те кача на такси, за да получиш побоя си навреме! И виж, повече не идвай тук! – казва ядосан Халил.

Дженет му отговаря, че няма да ходи и да го остави тук. Халил ѝ отговаря, че е много късно, защото е трябвало да помисли за това, когато го е изгонила от вкъщи.

-Добре тогава, но аз ще те оставя на друго място, защото тук не е добре за теб!

-Ти ме изгони от рая и хвърли в ада! Моето място е тук и няма къде вече да ходя!

Действието се връща в настоящето. Къванч пристига в къщата на Йълмаз. Бирсен му отваря, а той ѝ казва да повика Фериде, защото иска да я върне вкъщи.

-Татко е вкъщи. Моля те, не се карайте! Нека да останат малко заедно, татко все едно ще отиде в дюкяна. Аз ще изпратя Фериде при теб. Моля те, върви си сега!

-Бирсен, моля те, повикай Фериде! – настоява Къванч.

-Лельо, чичо Къванч пристигна, за да те забере! – крещи Серай.

-Виж, колко е просто! – казва Къванч на Бирсен.

-Какво говори тя? – пита притеснена Фериде и поглежда през прозореца. -Татко, той наистина е дошъл!

-Почакай, аз ще поговоря с него! В кантората, аз преглътнах всички упреци, но… Сега ще говоря аз! – казва Йълмаз и тръгва да излиза, а след него тръгва и Фериде.

Йълмаз излиза, но Къванч не му обръща внимание, а казва на Фериде да се качва в колата му и той ще откара вкъщи.

-Кой и от коя къща, ти забираш, а? Тя ми е дъщеря! Дъщеря! – крещи Йълмаз.

-С теб никой не говори! Ясно?! Фериде, прави, какво ти казах, Тръгвай пред мен, тръгваме си!

-Къванч, аз да не съм дете? Арестувана? Аз съм в къщата на баща си! Май не знаеш, но, аз ще ти разкажа! Татко не е виновен, оправдаха го!

-Този човек е оправдан за това престъпление, Фериде! Никой не знае, какво той прави с децата си! Тръгвай! – Ядосан Къванч хваща Фериде за ръката.

Йълмаз го блъска и му казва да се маха и го пита, нима Къванч го е пуснал в дома си, затова сега е негов ред. -Ти не може и да направиш крачка зад прага на тази къща! Разбра ли ме?– крещи Йълмаз. – Ще гледаш на жена си от това разстояние!

-Какво говориш ти? – Къванч хваща Йълмаз за реверите. Бирсен и Фериде ги разтървават. Йълмаз нарежда на дъщеря си да влезе в къщата.

-Фериде, ти къде? – пита Къванч. Къванч казва на Йълмаз, че не може да задържи жена му в дома му.

-Тогава да я попитаме! Ще си вървиш ли? – пита Йълмаз дъщеря си. -Виж в моята къща 38 години няма нито камери, нито охрана…, но жена ми винаги ме е чакала в нея.

Къванч побеснява и тръгва и хваща Йълмаз за реверите.

-Пусни го! Какво искаш да направиш на баща ми? – пита Фериде.

-Кажи му, нека от теб да го чуе! Нека да се маха от тук! – нарежда Йълмаз на Фериде, която поглежда към мъжа си. -Кажи! Кажи му, че няма да тръгнеш с него!

-Фериде! -моли я Къванч.

-Фериде! – казва със заповеднически тон Йълмаз, който не търпи противоречие.

-Къванч… - с треперещ глас Фериде добавя… -Аз няма да дойда, ще остана с татко!

-Как така? – пита Къванч.

-Кажи му, че ще останеш колкото си искаш тук! Хайде кажи му! – нарежда отново Йълмаз, а Фериде, колкото и да не иска повтаря думите на баща си.

-Така ли? Добре! Остани, Фериде! Ето ти и телефона ти! – Къванч вади телефона на Фериде от джоба си.- Бъди щастлива! Но, за този ти избор ще заплатим не само ти и аз, но и нашето бебе. – казва Къванч и си тръгва.

-Ей, ти, запомни, че не трябва да заставаш срещу лудия продавач на кадаиф Йълмаз! Хайде, махай се! – крещи Йълмаз.

Камерата ни показва Фериде, която с тъжни очи гледа след Къванч.

-Хайде, всички влизайте вътре! – крещи Йълмаз.

При Али Фуат пристига Джем.

-Какво правиш тук, комисар? – пита Али.

-Ти си казал да дойде, този който е задал въпроса и аз съм тук! – отговаря Джем.

-Именно това и аз исках да кажа, да се разберем като двама бащи, а дали ще се договорим, това е друго. Но, това, че си оставил Зейнеп между два огъня не е правилно -отвръща Али.

-Ти се появяваш след толкова много години, нима това не е достатъчно! Но, и ме учиш как да се държа с дъщеря си! След 27 години ти си спомни, че си баща!

-Аз никога не съм забравял, че имам дъщеря! Само ти си смятал така!

-Виж, Али Фуат, когато бъде заведено това идиотско дело за наследството, ще излязат много неща от миналото! Зейнеп ще разбере, че аз съм бил полицаят, който е пристигнал на мястото на инцидента, тя ще се обърка и трябва да кажа на дъщеря си купища лъжи, макар и да не го искам.

-Истината, която тя иска да разбере, засяга мен! Няма причини тя да се откаже от теб или има?! Май се страхуваш повече от мен, комисарю или има нещо, за което се притесняваш, което ще излезе по време на разследването.

-Така ли, работата ще опре и до клевети, но аз трябваше да очаквам това от теб!

-Аз не клеветя! Просто искам да разбера!

-Това което трябва да разбереш е да държиш Зейнеп по-далече от тази работа! Казвам ти, че тя ще пострада от това! Каквото и да правиш, ти няма да можеш да я защитиш! Чуй ме, докато не е късно! Дръж я настрана от тази работа, ако наистина я обичаш!

Докато си облича якето Джем не забелязва, че очилата му падат на пода.

Действието се пренася в къщата на Йълмаз, където старецът заповяда на Бирсен да приготви омлет на Фериде, а след като тя си хапва, той ѝ казва да не пипа нищо, защото сестра ѝ ще прибере след нея.

Фериде го пита, дали чичо ѝ Тургут е все още тук.

-Халил си тръгна, а той все още чака продължение! Той толкова много искаше да си замине, а сега не иска! Фериде, мъжът ти обадили ти се?

-Не, не е!

-Ти не се притесняваш, нали?

-Не, татко, не се притеснявам! Не мисля за него! Тук ми е добре! А, и там бях като в затвор! Радвам се, че се избавих!

-Докато в корема ти е неговото дете, той още дълго ще обикаля пред вратата ни! Ако иска да види детето вбъдеще, трябва да се научи да играе по твоите правила!

Действието прескача. Ейлюл не може да си хване такси, когато покрай нея минава Къванч и предлага да я закара.

-Къде да карам? – пита той.

-Аз отдавна не съм излиза и мислех днес да се разходя, разсея с шопинг, да вечерям някъде.

-Колко хубаво! И аз не си спомням кога за последно съм се разхождал! Постоянно тичам нанякъде, работа, дом, офис и така…

Ейлюл му предлага да отидат в едно заведение, където доста често ходят със Зейнеп.

-Фериде ще остане тази вечер при баща си, а и дори да вечерям ще съм сам, затова твоето предложение много добре ще ми се отрази!

Действието прескача. Ейлюл и Къванч похапват в заведението. Той казва на Ейлюл, че храната много му е харесала…Тя го пита как върви бременността на Фериде, а след това му разказва историята на сестра си, която също не се разбирала със съпруга си, но след като забременяла и им се родило дете, сякаш се е случило някакво вълшебство и сега те са много щастливи.

В същото време Фериде поглежда телефона си, но няма нито съобщение, нито обаждане от Къванч. При нея идва Бирсен и я пита, къде да ѝ постеле, за да спане. Тя ѝ казва, че ще спи при нея и Серай.

-Знам, че не обичаш съветите, но днес не постъпи много добре с мъжа си – казва Биресен.

-Како, аз живея като затвор!

-Не ти, а аз живея в затвор. Първо батко Мехмед, а сега баща ни. Виж, мъжът ти много те обича, той е много добър младеж. Пази го! Не си разрушавай семейството за нищо! После ще съжаляваш, Фериде!

-Това което ти наричаш нищо, е баща ми. По добре ми дай пижама, како, а не съвети!

Бирсен тръгва да търси в чантата си пижама за сестра си, но я вика Йълмаз. Фериде сама търси в чантата на сестра си, нещо, което да облече и намира снимка, на която е Бирсен и Илкер.


Действието се пренася на улицата. Юсуф се прибира и вижда Илкер, да се навърта около къщата на дядо му. Юсуф го напада и поваля на земята. Добре, че Бирсен и Тургут, който идва от някъде ги разтървават. Виждаме, че Юсуф е започнала да прилича на един малък злобен Йълмаз.

В същото време Зейнеп оставя гласово съобщение на Халил, че е получила подаръка му, който много ѝ е харесал, но когато я сложи на косата си иска да го види, че тя много се притеснява за него и много ѝ липсва…

Халил отива в импровизираната залата и преди да излезе да се бие прослушва съобщението оставено му от Зейнеп.

-Купувайки тази шнола, аз я виждах в твоите коси. Тя на никого няма да отива, както на теб! Не като мен! - В този момент влиза един младеж при Халил. - Хвърчило започваме! -Аз от самото начало съм грешен. Грешка след грешка! Точно така както го каза Йълмаз! Дърво без корени! Хвърчило без въже! А сега Халил без Зейнеп! – изпраща гласово съобщение Халил на Зейнеп.

Действието се пренася в офиса на Карат. Джанер забелязва, че Зейнеп все още не си е тръгнала. Той отива при нея и ѝ предлага се разходят, тя му отказва и в този момент получава съобщение от Халил. Тя го прослушва и се опитва да се свърже с Халил, но телефонът му отново е изключен.

Камерата ни показва Джанер, който подслушва до вратата.

  • Какво ще се случи с брака на Фериде и Къванч?
  • Ще успее ли Зейнеп да открие Халил?
  • Какво ще се разкрие от миналото на Бирсен?
  • Как ще се развият отношенията между Ейлюл и Къванч?
  • Каква е ролята на Джанер в цялата тази история?

Не пропускайте следващия епизод, за да разберете!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Преплетени съдби

„Преплетени съдби“, еп.75: Зейнеп започва да подозира Халил! – какво ще се случи

„Преплетени съдби“, еп.73, 74:Халил попада в капан на Дюндар – какво ще се случи

Преплетени съдби, еп.72: Бирсен се изправя срещу Йълмаз за първи път в живота си

„Преплетени съдби“, еп. 71: „Аз знам, коя е дъщерята на Али Фуат, но…“

„Преплетени съдби“, еп. 70: Йълмаз отново манипулира Фериде – какво ще се случи