Спорт Олимпиада

Полската национална телевизия ще излъчва 600 часа олимпийски игри

Добави коментар

За TVP 24-часовите предавания на ден не са достатъчни. Телевизята ще предава олимпиадата с висока резолюция (HDTV) и в интернет.

С наближаването на откриването на пекинските олимпийски игри, Полската национална телевизия /ТVP/, която има правата да предава пекинската олимпиада, се подготвя за игрите. Тазгодишното предаване има следващи характери: по време на Олимпиадата ще се предава всекидневно 40 часа на 5 канали, ще се използва се телевизионна техниката с висока разделителна способност, създадена е специална уеб-страница и ще се излъчат 1000-часови предавания. 45 журналисти са акредитирани да отразят игрите от Пекин, като още 200 души работят в студията във Варшава.

Ръководителят на спортния канал на Полската национална телевизия и бивш носител на 4 златни олимпийски медала в спортно ходене Роберт Корзениовски подчерта, че 24-часовите предавания на ден не е достатъчно. Телевизията ще увеличи репортажите.

Телевизията ще започне официалните си предавания на 6-ти август, 2 дни преди откриването на пекинските олимпийски игри. Поради разликата във времето, от 3 часа, ТVP1 ще започва предавания рано сутрин,. ТVP1 и ТVP2 ще предадат средно 14 часа всеки ден, общо 200 часа. Едновременно с това, ТVP спорт и ТVP HD /канал с висока разделителна способност/ се подготвят да предават програми с продължителност около 400 часа.

За първи път, полските зрители могат да гледат пекинските олимпийски игри чрез телевизия с висока разделителна способност. Вице-президент на Полската национална телевизия Марсин Боченек заяви, че ТVP HD ще предава на живо и после излъчи потворно церемонията по откриването и закриването на Олимпиадата и други състезания, включително и най-популярните.

Телевизията е акредитирала 45 журналисти за Пекин, което постави нов рекорд в историята на олимпийската журналистика на Полша. Освен това, още 200 души ще работят във Варшава. Марсин Боченек заяви, че телевизията главно ще отразява състезанията с участието на полски спортисти. Полша ще изпрати около 260 спортисти за участие в 22 дисциплини.

Телевизията е създала специална уеб-страница за пекинските олимпийски игри pekin.tvp.pl. Интернет-посетителите от Полша могат да гледат най-доброто от Олимпиадата. Началникът на интернет-центъра телевизията Патрасия Кларецка заяви, че телевизията се надява да отрази всичко възможно най-мащабнo. Тя се надява колкото може повече хора да се запознаят с пекинските олимпийски игри чрез интернет и да научат резултатите на спортистите.

От много години, Полската национална телевизия се занимава с предаването на върховните международни състезания, но този път става въпрос за най-мащабното предаване в историята на телевизията. Всички се надяват чрез стремежа и любовта си към спорта да се предадат отлично олимпийското тържество на полските зрители.

Ива (China Radio International)

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: олимпийски игри , Олимпиада 2008

БНТ пуска две нови предавания за олимпиадата в Токио

Тереза Маринова и Йордан Йовчев отразяват Олимпийските игри в Рио де Жанейро за БНТ

Почти 700 000 зрители гледаха откриването на Зимната олимпиада по БНТ

ТВ програма на БНТ за олимпиадата в Сочи

Скандал в Сочи: България на три морета вбеси македонски медии