ТВ анонси bTV

Новият сезон на “Вкусът на България” започва на 7 октомври

Добави коментар

Новият сезон на любимото кулинарното приключение в ефира на bTV - „Вкусът на България“, стартира на 7 октомври от 11:00 ч.

Новият сезон на любимото кулинарното приключение в ефира на bTV - „Вкусът на България“, стартира на 7 октомври от 11:00 ч. под мотото „Да съхраним нашия „земен рай“ България“. Всяка събота, водещата Мария Жекова ще провокира зрителите да се замислят над това - какво могат да направят, за да съхранят България, как да се хранят природосъобразно и в същото време да пазят майката природа.

„Връзката на хората със земята, разбирането им и уважението им към природата са били много по-силни в миналото, отколкото днес. Иска ми се да си спомним за тази връзка и да се опитаме да бъдем по-мъдри и ние“, каза Мария Жекова в „Преди обед“ днес по повод старта на „Вкусът на България“.

През целия нов сезон Мария ще изследва тази връзката на нашия народ с миналото, с нашите корени, които ни определят и днес - такива, каквито сме. Ще представи рецепти наследени от древни времена, ще запознае зрителите със стари сортове растения и забравени обреди и обичаи, които са в тясна връзка с природата. Ще се опита, заедно с всички пред екраните, да чуе какво ни казва тя - природата, защото е настъпило времето да я чуем и да действаме в пълен синхрон с нея.

Още в първия епизод водещата ще се озове в приказната и мистична Странджа планина, където от дълбока древност хората са почитали своята вяра чрез обреди на открито. Вярвали са в божествената сила на Слънцето и Огъня, като израз на мъжкото начало и на Земята, като израз на женското.

Традицията за обреди на открито е жива и до днес, а най-яркият пример за нея е нестинарският танц. Свещената земя на нестинарството ще разкрие много любопитни истории и традиции свързани с този „огнен танц“, а ексклузивни кадри на сакрални моменти и места, ще разкрият пред зрителите част от неговото тайнство.

Гледайте третия сезон на „Вкусът на България“ от 7 октомври – всяка събота от 11:00 ч. по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Вкусът на България

Новият епизод на Вкусът на България отвежда зрителите до крепостта „Баба Вида“

"Вкусът на България" разкрива тайните на калдъръмените улици в Пловдив

"Вкусът на България" се завръща с вълнуващо пътешествие в Брезово

Какъв е бил вкусът на царете ще стане ясно в новият епизод на Вкусът на България

„Вкусът на България“ гостува в приказното село Борика