ТВ анонси bTV

„непознатиТЕ“ с филм за актьора Христо Живков

Добави коментар

Историята на първия български актьор, който прави пробив в Холивуд, ще разкажат „непознатиТЕ“ в последния ден от годината. На 31 декември (неделя) от 11:00 ч. по bTV Георги Тошев ще ни срещне с Мел Гибсън, Моника Белучи и най-близките хора до актьора Христо Живков, отишъл си без време тази година.

Христо Живков бе първият български актьор, който направи истински пробив в голямото кино с филма „Страстите Христови“ и това го превърна в световна звезда. Съвместната работа с Мел Гибсън, Ермано Олми и Моника Белучи му помогна да превърне своята мечта в реалност. За съжаление, тази година той напусна земния си път. Георги Тошев пропътува километри, за да разкаже за приятеля и актьора Христо Живков…

Живков завършва кинорежисура в класа на проф. Христо Христов и всички му предричат бляскава кариера на режисьор. Точно тогава, обаче, го открива световноизвестният италиански режисьор Ермано Олми и му поверява главна роля във филма „Занаятът на оръжията”, с който се открива фестивала в Кан. След него Христо се снима в 25 филма – сред тях „В твоя памет” и „Страстите Христови”. Живков участва и в мултимедиен спектакъл на Емир Кустурица.

За работата си във филма „Страстите Христови“, за приятелството и изпитанието, през което преминават заедно, ще разкаже Мел Гибсън в едно много лично интервю. „В него имаше някаква невинност. Не мисля, че той някога загуби това детско качество“, споделя Мел Гибсън за Христо Живков във филма „Христо завинаги“, който bTV ще излъчи тази неделя (31 декември) от 11:00 ч.

Виргиния Захариева, Ружа Колева и Башар Рахал ще говорят за приятеля Христо, а Моника Белучи ще разкрие за какво са си общували през годините с българския актьор.

Вълнуваща история за голямата мечта по голямото кино и реалността във Холивуд – един филм за приятелство и любов, за изпитание и надежда…

Не пропускайте филма „Христо завинаги“ – тази неделя (31 декември) от 11:00 ч. в документалната поредица „непознатиТЕ“ по bTV!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: НепознатиТЕ

„непознатиТЕ“ празнуват рожден ден с актьора от „Осъдени души“ Ян Енглерт

„непознатиТЕ“ по следите на четвероевангелието на Иван Александър в Румъния

„непознатиТЕ“ зад кулисите на Фридрихщат палас

Легендата „Бърнинг мен“ в документалния филм „Преживяване в пустинята“

Историята на тангото – тази неделя в „непознатиТЕ“ от 11:00 ч. по bTV