Сериали Eкшън

Легион | Legion - 3 сезон

Добави коментар

Базиран на комикса на Marvel от Крис Клермонт и Бил Синкевич, „Легион“ разказва историята на „Дейвид Холър“

Базиран на комикса на Marvel от Крис Клермонт и Бил Синкевич, „Легион“ разказва историята на „Дейвид Холър“ (Дан Стивънс), мъж, който вярва, че страда от шизофрения, но открива, че в действителност вероятно е най-могъщият мутант, който светът някога е виждал.

Още от детството си Дейвид е прехвърлян от една психиатрична болница в друга до момента, когато, в началото на 30-те си години, среща и се влюбва в красива, но неспокойна пациентка на име „Сид“ (Рейчъл Келър).

Легион | Legion - 3 сезон

Дейвид и Сид преживяват изумителна среща, след която Дейвид трябва да се изправи пред шокираща възможност –  гласовете, които чува и виденията, които има, да се окажат истински. 

Легион | Legion - 3 сезон

С помощта на Сид и екип от специалисти, всеки от които също със специална дарба – „Птономи“ (Джеръми Харис), „Кери“ (Амбър Мидхундер) и „Кари“ (Бил Ъруин) – Дейвид отключва една дълбоко потискана истина – че през целия си живот е преследван от зъл паразит с невъобразима сила.

Легион | Legion

Познато като „Краля на сенките“, това зловещо създание се появява в образа на приятелката му „Лени“ (Обри Плаза), но всъщност е древно същество на име „Амал Фарук“.

Легион | Legion - 3 сезон

В епична битка Дейвид успява да прогони Фарук от тялото си и да възвърне контрол над ума си.

След освобождаването на Фарук, екипът сформира неочакван съюз с досегашния им враг „Кларк“ (Хамиш Линклейтър) и неговата богато спонсорирана държавна организация – Дивизия 3.

За съжаление, преследването на Фарук отново събужда мрачните гласове в главата на Дейвид и, наред с тях, жажда за власт. В противоречие с всички, които някога е смятал за приятели, Дейвид търси помощ от млад мутант, наречен „Switch“ (Лорън Цай), чиято тайна способност е особено важна за плановете му да поправи причинените от него вреди.

Изпълнителен продуцент на „Легион“ е Ноа Хоули, заедно с Лорън Шулър Донър, Саймън Кинбърг, Джеф Лоуб и Джим Кори. „Легион“ е продуциран от FX Productions и Marvel Television, като самата продукция е дело на FXP.

С участието на:

Дан Стивънс като Дейвид Холър

Рейчъл Келър като Сидни Барет - Сид

Обри Плаза като Лени Бъскър

Бил Ъруин като Кери Лаудърмилк

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Легион