Сериали Eкшън

Морски тюлени | SEAL Team - втори сезон

Добави коментар

Агент Буут от „Кости“ застава начело на отряд морски тюлени за втори сезон по AXN.

„Урок N1, който възприех от ветераните, които ни консултираха е начинът, по който непрекъснато си пазят взаимно гърба.“, казва Дейвид Бореанас.


Дейвид Бореанас познат в България най-вече като агент Буут от „Кости“, влиза в ролята на капитан Джейсън Хейс във военната драма на CBS „Морски тюлени“ за втори пореден сезон.  Премиерата за България е на 16-ти април от 21:55 по AXN, а Джейсън Хейс е главнокомандващият специализираната военна единица, която се грижи за безопасността на Америка, докато всеки един от членовете ѝ се опитва да води и „нормален“ живот извън отрядв. На фона на горещия и прашен Лос Анжелис, облеченият в комуфлаж от глава до пети Бореанас, ни показва как да избягаш ловко от току-що взривена сграда, само за да се върнеш секунди след това, за да се увериш, че и твоите хора са се измъкнали живи.

 

Добави описание


Гледайки сцена като тази, можем грешно да решим, че сме попаднали на репортаж по CNN, но,  истината е, че снимачната площадка, екипировката и оръжията са така достоверни, благодарение на техническите съветници, които включват ветерани от „Делта форс“, „Армейските рейнджъри“ и „Морските тюлени“ (за тези, които не знаят, SEAL освен в буквалния си превод, който означава „тюлен“, всъщност е абревиатура произлизаща от “sea, air, land”, в превод „море, въздух, земя“).


На въпроса „Научиха ли Ви на нещо ветераните?“,

 

Дейвид Бореанас отговаря така: „Урок N1, който възприех от тях е начинът, по който непрекъснато си пазят взаимно гърба. При тях няма шанс някой да бъде изоставен! Дори и в най-рискованата ситуация, никой няма да бъде оставен да се оправя сам.“


Относно затрудненията, които тюлените намират в ролите си на семейни хора, Бореанас коментира:

„Моят герой е изтъкан от вътрешни конфликти що се касае до ролята му на семеен мъж, защото неговата същност е посветена на това да бъде лидер на специализирана военна единица. Мозъците, разумът на тези войници са непрекъснато в екшън режим – те не разсъждават, просто действат. В моментите, в които са със семействата си, се налага да превключат режима – механизмът в главите им не се променя, просто се налага да превключат на друга честота, за да не губят почва под краката си. Докато са със семействата си, през повечето време се чувстват като разглобени играчки, чиито части не пасват и не спират да се чудят дали постъпват правилно, да се питат как се вписват. И после, идват онези тъжни моменти, в които те искат да присъстват на първото причастие на децата си, на тяхното дипломиране, на първият им танц, но не могат и трябва някак да се справят, да живеят с това. Ще видите много раздели, разводи, посттравматичен стрес, зависимост към лекарства и наркотици. Една изключително мрачна страна от живота им, но също така ще видите и много хумор, чрез който се опитват да се справят с травмите си. Опитват се да се надсмиват нас себе си и така да се надсмеят и над болката си. Замислял съм се не веднъж как се справят наистина тези хора, някои от тях познавам лично, защото са наши консултанти, но колкото и да си мисля, не мога да го измисля! Наистина не знам как се справят!“


Ето още няколко въпроса, на които актьорът отговори специално пред AXN, във връзка с премиерата на сезон 2 на „Морски тюлени“ за България.

 

Добави описание


Още ли участвате колкото се може повече в екшъна или все пак оставяте и каскадьорите да правят това, за което им се плаща?

Дейвид Бореанас: Да, да, все още правя много от каскадите, защото обожавам тази част от работата си. Тялото ми не е в най-перфектната възраст и кондиция, за да мога да се справям с абсолютно всичко, но все още не отстъпвам на младоците (смее се). Накуцванията и болките тук и там са също част от забавлението, въобще военните рани се носят с чест, така да се каже. Е, разбира се имам и дубльор в каскадите. В пилотния епизод той е този, който скача от носа на лодката на товарния кораб при все, че бях убеден, че мога да го направя и сам. Тогава каскадьорът ми каза в прав текст: „Не, пич, няма да стане! Ще си счупиш врата и дори шлемът няма да ти помогне!“. И аз бях: „Ок, ок, както кажеш!“


Преди сте режисирал епизод в „Кости“. Замислял ли сте се да режисирате и в „Морски тюлени“?

Дейвид Бореанас: Да, аз ще режисирам епизод 21. Ще е забавно със сигурност!

 

Добави описание


Какво е да снимаш кофчези, покрити с националния флаг? Не е възможно да останеш незасегнат от подобна гледка дори и да си наясно, че всичко е фалшиво и се прави заради телевизията.

Дейвид Бореанас: Изключително въздействаща картина, особено предвид обстоятелствата. В нашия случай е много, много тежко, защото под тези знамена лежат твоите паднали братя по оръжие и ти се чувстваш изгубен, защото си сам, те не са оцелели. Да изгубиш брат по оръжие е много тежко за тях. Беше много въздействащ момент да видиш това от другата страна, през очите на героя си, който гледа и преживява това. Подобни драми променят тези войници завинаги. Те застават заедно, като един, за да разберат какво се е случило, кой седи зад това и да се погрижат справедливостта да възтържествува. Тяхна работа е да се грижат за справедлисостта и те ще го направят, но не без жертви.


Какво ви привлече в „Морски тюлени“, особено да започнете снимките непоследствено след „Кости“?

Дейвид Бореанас: Прочетох пилота и това, което ме привлече най-вече беше, че героят беше просто написан, без претенции. Беше като: "Ето ти едно съвсем чисто платно." Можех да направя това, което искам и това беше забавно! Можех да създавам, да творя, да рисувам върху бялото платно. И после, на второ място, наистина беше Крис Чулак. Крис е невероятен, страстен режисьор, който може да види в шоуто това, което иска да направи от него и най-важното - знае как! Разговорът по телефона с един от ветераните също оказа голямо влияние върху решението ми.

 

Добави описание


Най-известен сте на публиката с ролята си на Буут от „Кости“, в чиято кожа бяхате 12 сезона! Чувствал ли сте се притеснен относно евентуалния си следващ ангажимент?

Дейвид Бореанас: Да, може би донякъде бях нервен, но никога не съм се вманиачавал относно какво предстои в работен план. Просто правя това, което се зададе на хоризонта. Гледам да не се настройвам предварително относно нови начала, нови роли и как това ще се отрази на мнението на хората за мен. Всичко си идва на мястото, когато си гледаш работата съвестно, когато отделиш достатъчно време за подготовка, когато дадеш шанс на героя ти да заживее с теб. Успех или провал зависи от теб, от това какъв човек си и колко от себе си ще пренесеш в героя си. Гледам да не се замислям много над това. Просто действам. И тук, мисля, много си приличаме с Джейсън Хейс.

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Морски тюлени

Дейвид Бореанас на кратко за ролята си в „Морски тюлени“