Сериали Eкшън

Дълбоката държава | Deep State - втори сезон

Добави коментар

Шпионският трилър „Дълбоката държава“ се завръща с втори сезон на 13.05. по FOX

Втори сезон на „Дълбоката държава“ се завръща по FOX на 13.05 от 22 часа.

Трейлър и кадри от втори сезон разкриват нови детайли за шпионския трилър, които разгръщат вселената на дълбоката държава и ни представят нови персонажи. Сред тях се отличава номинираният за „Еми“ и  носител на награда „Изборът на критиците“- Уолтън Гогинс („Ант-мен и Осата“, „Tomb Raider: Първа мисия“).

 

Втори сезон се потапя още по-дълбоко в мътните води и политическия свят на дълбоката държава. След провала си в Близкия Изток, тези сили насочват вниманието си към Субсахарска Африка, в опит да разграбят естествените ѝ ресурси. Това е първата мръсна война за чиста енергия. Сериалът изследва и историите за произхода на някои от любимите ни персонажи от първи сезон, като същевременно наблюдава падението на един герой и изграждането на терорист в очите на Запада. 

 

Заедно с Уолтън Гогинс, във втори сезон участват и вече познати лица от актьорския състав на първи, като Джо Демпси, („Игра на тронове“, Skins), Карима Макадамс (Fearless,
“Викингите”), Алистър Петри (Sex Education, The Night Manager/„Нощният мениджър“), и Анастасия Грифит (Damages, „Имало едно време“). Екипът е допълнен от нови лица като Виктория Хамилтън („Короната“, Doctor Foster), Александър Сидиг (The Spy, „Готъм“), Лили Банда (The Boy Who Harnessed the Wind) и Зайнеб Джа („Елементарно, Уотсън“, „Вътрешна сигурност“)

 

Добави описание

 

Матю Паркхил, създател, шоурънър, режисьор и сценарист на „Дълбоката държава“, споделя:

„Амбицията ми за „Дълбоката държава“ беше да създам интелигентен, кинематографски и политически трилър. Модерна история, която отразява бурните времена, в които живеем. Тази година надграждаме световете от първи сезон, установени в Лондон и Вашингтон и отвеждаме публиката по-далеч, като дърпаме завесата на дълбоката държава. Запознаваме ги с нови персонажи и нови територии, най-отличителни от които са Мали и невероятният пейзаж на пустинята „Сахара“, земя на туарегите. Това е необетована земя за дълбоката държава, където тя ще търси още по-високи печалби, чрез създаването и управляването на хаоса. Границата между политическия и емоционалния живот на всеки от персонажите прогресивно се размива и сме изключително развълнувани да разкажем тази нова история, заедно с богатия и талантлив набор от актьори.“  

 

Хилари Бевън Джоунс, изпълнителен продуцент за Endor Productions, компания на Red Arrow Studios, споделя:

“Чудесно е, че можем да надградим амбициите и успеха на „Дълбоката държава“. От изпълнени с екшън сцени в пустинята до емоционално заредени истории, имаме възможността да развием темата от предходния сезон и да достигнем до още повече хора с този. Изключително много се възхищавам на работата на Матю Паркхил и екипа му от сценаристи, както и на продуцента Пол Фрифт и FNG Европа и Африка и качеството на съдържанието им.“

 

В началото на втори сезон, откриваме Хари Кларк (Демпси) и Лейла Туми (Макадамс), които все още се справят с последствията от развръзката на първи сезон в Техеран. Хари се е отказал напълно от активната служба и само заради настояване от страна на Лейла, той отново е въвлечен в строго секретния и смъртоносен свят на дълбоката държава.

 

Дълбоката държава е на прага да пожъне огромни печалби от споразумение, което се договаря между правителството на САЩ и Мали. Субсахарската държава е богата на природни ресурси, които са изключително ценни за Западния Свят и жаждата му за технологично развитие. Внезапно сделката е застрашена, когато трима оперативни агента от специалните части на САЩ и преводач от Мали попадат в засада и се предполага, че са убити. 

 

Добави описание

 

Дълбоката държава мигновено изпраща Нейтън Милър (Гогинс), бивш агент на ЦРУ, който да подсигури сключването на сделката на всяка цена. Действията му са осуетени, когато малийският преводач Айша Конате (Банда) се свързва с Лейла и я информира за действителните събития около предполагаемата ѝ смърт. Ситуацията на Милър се усложнява още повече с намесата на Меган Съливан (Хамилтън), републикански сенатор от Охайо, която има непреодолимо желание да разкрие истината за дълбоката държава и Амината Сисоко (Джа), старши съветник на малийския президент, която е сериозна пречка за установяването на стабилни позиции  на дълбоката държава в страната ѝ.


История от миналото ни връща към персонажите от първи сезон Джордж Уайт (Петри), старши агент на МИ6 и Аманда Джоунс (Грифит), оперативен агент на ЦРУ, като същевременно ни запознава и с Исуф Ал Моктар  (Сидиг), лидер на въоръжена групировка туареги, бореща се за независимост.  Оттук историята отвежда зрителите на невероятно пътешествие на безпорядък, в което Хари и Лейла трябва да направят всичко по силите си, за да спрат прогреса на тази злокобна мрежа, известна като дълбоката държава.

 

Пилотният сезон на сериала бе първата регионална игрална продукция за телевизионния разпространител. Тя пожъна изключителен успех, като удвои средния брой на зрителите на FOX в прайтайм в Европа и Африка. „Дълбоката държава“ беше и най-гледаната поредица, излъчвана по EPIX в Щатите.

 

Fox Networks Group Content Distribution държи ексклузивните права за разпространението на сериала, като работи в партньорство с FNG Europe & Africa.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Дълбоката държава