Актуално Други

Комисията за защита на конкуренцията глоби Булсатком

Добави коментар

Комисия за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция в размер на 200 000 лв. на Булсатком за заблуждаваща реклама...

От пресцентъра на Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) съобщиха, че е наложена имуществена санкция в размер на 200 000 лв. на "Булсатком" АД - за излъчването на заблуждаваща реклама.

Производството е образувано във връзка с постъпили жалби от страна на „Интерактивни технологии" АД и „Евроком кабел мениджмънт България" ЕООД.

Поводът е излъчена реклама, в която Булсатком твърди, че „е единственият HD оператор в България".

Събраните материали доказват безспорно, че преди началото на рекламната кампания, „Интерактивни технологии" АД и „Евроком кабел мениджмънт България" ЕООД също са предлагали услугата „HD-сигнал".

КЗК счита, че рекламният клип на Булсатком е въвел в заблуждение потребителите чрез разпространяването на факти в изопачен вид.

При определяне на санкцията Комисията е взела под внимание продължителния период на излъчване на рекламното послание, обхвата на цялата територия на страната, както и значителния брой излъчвания.

Според КЗК, с подобно поведение се пренебрегват основни принципи на конкуренцията и се нарушава добросъвестната търговска практика

Постановено е също и прекратяване на нарушението.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър