Актуално В програмата

“Карбовски : Директно” - жената която искаше евтаназия

Добави коментар

Тази събота, 25 февруари социалният ъндърграунд “Отечествен фронт” разказва за жената, човека и личността Майя, която искаше да умре.

Преди почти година предаването “Карбовски : Директно” представи една жена, която искаше евтаназия. Тази събота, 25 февруари социалният ъндърграунд “Отечествен фронт” разказва за жената, човека и личността Майя, която искаше да умре. “Болката я убива. Убива тялото, душата здравия разум, защото тя иска доброволно да умре. Тя е болна от рак на панкреаса – болката от него е по-силна от родилната, а Майя я потушава с обилни дози морфин.” – разказва Мартин Карбовски. – “Седи пред мен с шапка и очила, за които е скрила последните останали ѝ късчета женска суета. Живееше само, за да мечтае да умре! Ние го наричаме самоубийство.

“Карбовски : Директно” - жената която искаше евтаназия

За нея това беше евтаназия, която не ѝ разрешиха!” В предишните си животи Майя е била фотограф – дори е завеждала отдел в някогашната “Демокрация”. Била е бизнес дама – дори е била съдружничка с Лора Виденлиева в Южна Африка. Била е художник. Майя обаче е пропуснала шанса да има семейство. Губи годеника си в катастрофа.

Правиаборт, a когато решава да осинови дете, се появява болестта... “Когато излъчихме Майя на живо в “Карбовски : Директно”, ние обявихме две сметки, в които да се събират дарения за нейната доброволна смърт. Време е да се отчетем - така, както направихме и пред Майя. В едната имаше 1050 Евро, а в другата – 500 лева. Не стигаха за евтаназия. Стигаха и само за няколко успокоителни дози морфин... Тя живя мъчително. И ако в такъв живот има място за мечти, то нейната мечта беше за смъртта. Майя почина на 8-ми септември 2011 г. Тя имаше дефиниция за щастие – казваше, че щастливи са хората, които няма да умрат като нея!..” – коментира Карбовски. – “Евтаназията у нас бе забранена. И до днес обаче в Цюрих работи една клиника, където близък човек може да ви даде малка пластмасова чашка с коктейл с вкус на банан - на цената от 4000 Евро. От него се заспива. Толкова много ли искаше Майя? Няма значение вече! Запомнете само, че щастието според нея беше да умреш! Животът обръща
понятията, докато понятията не могат да го опишат!”

”Отечествен фронт”, събота, 25 февруари 2011 г., 18:00 по Нова телевизия е го изпускай, няма повторение!

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Карбовски директно , Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

«КАРБОВСКИ : ДИРЕКТНО» на 12-ти януари, събота

След края на света: Близки срещи от третия вид

«КАРБОВСКИ : ДИРЕКТНО» на 22-ти ноември

Приложна магия