Лица ТВ водещи

Иван Георгиев е новият водещ на късната емисия на bTV Новините

Добави коментар

Дългогодишният репортер на bTV Новините Иван Георгиев ще води късната новинарска емисия по bTV от 4 март 2014 г.

Иван ГеоргиевДългогодишният репортер на bTV Новините Иван Георгиев ще води късната новинарска емисия по bTV от 4 март 2014 г.

„Световна практика е водещите на новини да са лидери на обществено мнение с доказан опит. Иван Георгиев има сериозен журналистически опит и аналитичен подход към отразяването на новини”, коментира Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group. „Въпреки новото амплоа ще продължим да разчитаме на него и като разследващ журналист и документалист.”

Най-новият голям проект, по който работи доскоро Иван Георгиев, е поредицата „Македония – последният проект на Коминтерна”, с която стартира новият сезон на „bTV Документите”.  Двата филма бяха между най-гледаните и коментирани предавания през месец февруари както в българския национален ефир, така и в интернет.

Поради големия зрителски интерес към тях bTV ще ги излъчи отново на 2 и 9 март от 15.00ч. „Искам колегите, доказали своя талант, желание за работа и умения, да получават шанс да се развиват в журналистическия екип на bTV”, допълни Венелин Петков.

Иван Георгиев

Иван Георгиев е част от екипа на bTV от 2006-а година. Зрителите го познават най-вече от репортажите и преките включвания в сутрешния блок и новините на bTV. Автор е и на множество серии от поредицата bTV Репортерите. През 2011 Иван е избран от колегите си в bTV за репортер на годината. През 2012 получи първата голяма награда за разследваща журналистика на фондация „Радостина Константинова” за поредица от разследвания, разобличаваща схеми за манипулиране на изборния процес. Филмите са излъчени в bTV Репортерите. През 2012 е избран за Fellow на Световния прес институт (World press institute). Завършил е „Журналистика” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Иван Георгиев , bTV Новините

Гергана Гунчева е новото лице на bTV Новините

bTV Новините с нова двойка водещи

Ивайло Везенков е новият водещ на bTV Новините

Късната емисия на bTV Новините ще бъде от 22 часа през лятото

Полина Гергушева става водещ на късната емисия на bTV Новините