Актуално Други Лица ТВ водещи

Журналистът на NOVA Марина Цекова с престижна награда

Добави коментар

Водещата на „Събуди се“ и журналистът Тина Ивайлова бяха отличени с наградата „Даниела Сеизова – В името на живота“

„Даниела Сеизова – В името на живота“ бяха връчени за 12-а поредна година и журналисти на NOVA бяха отличени с две престижни награди. Водещата на „Събуди се“ Марина Цекова получи наградата в категория „Телевизия“, а Тина Ивайлова – в категория „Разследваща журналистика“ за репортажа й „Как лекарствата без рецепта могат да ни пратят в ареста“.

„Всяка награда приемам с повече отговорност, отколкото радост. В тази година, когато имаше много обещания от кого ли не, това отличие от Българския пациентски форум ми действа мотивиращо. Аз обещавам, че ще следим още по-яростно това в действителност да се случи, в името на хората“ – сподели Марина Цекова.
„Бях изключително изненадана и наградата съвпадна с втората част на темата „Как лекарство за глава може да те вкара в ареста“, която подготвяме. Това разследване получи много голям отзвук“ – каза Тина Ивайлова.

Отличието „Даниела Сеизова – В името на живота“, организирани от Българския пациентски форум, ежегодно се връчва на журналисти, лекари и пациенти за техния принос в сферата на здравеопазването.

Водещата на „Събуди се“ Марина Цекова е с дългогодишен журналистически опит и като лице на NOVA е носител на множество отличия, сред които „Мис ТВ чар“, „Достойните българи“ на в. „24 часа“. Награждавана е за качествена и обективна телевизионна журналистика от сп. Business Lady и Българската търговско-промишлена палата. Има присъдена специална награда от медийния фестивал „Българска Европа“, както и от конкурса на Сдружението на испаноговорящите журналисти в България „Светове и цветове“.

Тина Ивайлова е разследващ журналист, който става част от семейството на NOVA през 2012 г. и в продължение на години разплита различни криминални казуси. Тя е носител на голямата награда за разследваща журналистика „Радостина Константинова“ за своето разследване за телефонни измами „Ало, мафията“. Заради работата си по тази тема получава и голямата награда „Валя Крушкина – журналистика за хората“ през 2017 година.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Марина Цекова , Тина Ивайлова