Актуално В програмата Лица ТВ водещи

bTV Новините с нова двойка водещи

Добави коментар

Виктория Готева и Ивайло Везенков ще водят централната емисия новини на bTV

От днес, 9 юли, bTV Новините ще имат трета двойка водещи на централната си емисия новини в 19:00 часа. Лицето на сутрешните и обедни емисии на bTV Новините Виктория Готева и старши репортерът и водещ на новини Ивайло Везенков ще влязат още тази вечер в нова роля като двойка водещи в представянето на най-важното от деня и коментарите на горещата тема след спорта и прогнозата за времето.

„Нюзрумът на bTV винаги е бил място за качествена журналистика, където има богат избор на лица, и ние се стараем да развиваме всеки човек. Виктория и Ивайло са сред лицата на bTV Новините с богат опит в представянето на актуални събития и познават отлично динамиката на ефира на живо. В програмата на лятната схема на телевизията, актуалните предавания ще продължат без прекъсване с ексклузивни теми и гости. A зрителите ще проследяват новините с още един телевизионен тандем в лицето на доказани професионалисти“, каза Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV Media Group.

Двамата ще продължат да водят сутрешните и обедни емисии новини и се присъединяват като двойка към утвърдените водещи и любими лица на bTV Новините – Виктория Петрова и Юксел Кадриев и Лиляна Боянова и Иван Георгиев. Заедно с Мария Ванкова и Полина Гергушева, те ще представят всичко най-важно и актуално в емисиите на bTV Новините през целия ден - от 7:00 сутринта до 22:00 вечерта.

bTV Новините са предпочитан източник на информация и се оценяват от зрителите с високо доверие според редица проучвания, а сайтът btvnovinite.bg наскоро беше отличен от проучването на Reuters Institute като новинарския сайт с най-многобройна аудитория, който 43% от потребителите посещават поне веднъж седмично. Репортерите и лицата на bTV Новините са носители на награди от български и международни конкурси за своите репортажи, документални филми, разследващи материали и постижения в областта на телевизионната журналистика и медиите.

Ивайло Везенков e сред най-харесваните и подготвени репортери на bTV Новините и има солиден опит в отразяването на политически, социални и културни теми. Журналистическата му кариера започва в радио „Витоша“, където работи като новинар, а през 2007 открива и страстта към телевизията. Работил е и като редактор в Радио Свободна Европа и телевизия BiT. Опитът, който трупа в PRO.BG и TV7 и го отвежда до bTV през 2011г. Завършил е българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и журналистика в Аризонския държавен университет, където е стипендиант по програмата Fullbright. Специализирал е в американските телевизии CNN и KPNX. Изготвя материали на политическа, социална и култура тематика.

Красивата и усмихната Виктория Готева е родена в Пазарджик, където завършва езиковата гимназия „Бертолт Брехт“. Любовта ѝ към литературата я насочва към Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където завършва „Журналистика“. След това учи „Европейска интеграция и дипломация на ЕС”. Тя прекрачва прага на нюзрума на bTV като стажант през 2016 г. Година по-късно се присъединява като репортер към екипа на „Тази сутрин“, а през пролетта на 2019 г., след кастинг, става водеща на сутрешните и обедни новини по bTV.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: bTV Новините

Гергана Гунчева е новото лице на bTV Новините

Ивайло Везенков е новият водещ на bTV Новините

Късната емисия на bTV Новините ще бъде от 22 часа през лятото

Полина Гергушева става водещ на късната емисия на bTV Новините

Късната емисия на bTV Новините – с нов начален час от 24 май

В програмата:

02:10 30.11.2022
Тв програма bTV
17:00 30.11.2022
Тв програма bTV