Актуално Други Лица ТВ водещи

Спортният журналист Илия Илиев се присъединява към редакцията на bTV Новините

Добави коментар

Едно от доказаните имена в спортната журналистика – Илия Илиев, е новото лице на bTV. Заедно с утвърдените водещи и репортери на медията, той ще се редува при представянето на най-интересните и актуалните събития в спортните емисии на bTV Новините.

Илия Илиев е с дългогодишен опит в отразяването на спортни събития. Завършил е "Журналистика и масмедии" в Университета за национално и световно стопанство, както и магистратура "Маркетинг със специализация рекламен мениджмънт". Кариерата си започва през 2008-а година във вестник „7 дни спорт“, където прави първите си стъпки като репортер и редактор. Година по-късно той вече е част от екипа на bTV, където остава две години.

Следва кратък период, в който работи като мениджър маркетинг и реклама във футболния клуб ЦСКА, преди да се върне към журналистиката в Българската национална телевизия през 2013-а. Отразявал е две европейски и две световни първенства по футбол, както и пет олимпийски игри, като през 2021 година е специален пратеник в Токио. Бил е водещ на спортни събития в цялата страна, сред които световно първенство по полумаратон, европейски първенства по планинско бягане и балкански шампионати по лека атлетика.

Освен богат опит в работата на терен, Илиев е бил автор и водещ на спортни емисии, футболни и олимпийски студиа, както и седмично обзорно спортно предаване. В обществената телевизия, журналистът приема предизвикателства и в други ресори - водещ е на сутрешен блок, лайфстайл токшоу и новини.

За връх в кариерата си Илиев посочва специалното интервю, което взема от легендата на футбола Диего Марадона за вестник "24 часа" в Дубай през 2012-а година.

През целия си живот журналистът е отдаден на леката атлетика и спорта – преди като национален състезател на 400 метра, а сега и като треньор.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър