Лица Актьори

Интервю с Шемар Мур

Добави коментар


Какво всъщност е различното в „Специален отряд“ от 2017?

Сериалът отразява до голяма степен проблемите на нашето съвремие. В него става въпрос за истинския живот, за ерата „Тъмп“, за етническото напрежение, за хомофобията. Аз лично страня от политиката, не ме интересува за кого сте дали гласа си, но всички в нашето съвремие страдаме от подобни проблеми и затова в сериала става дума за това, което се случва днес, независимо какво си въобразяват и говорят някои властимащи. Има расизъм, има страх, има тероризъм. Не е само черни срещу сини или черни срещу бели, отнася се за всички етноси. Сега да не решите, че ще ви проповядваме от екрана или нещо подобно! Не! Това е „Специален отряд“ все пак, няма да ви дотягаме, напратив обзалагам се, че ще прекарате приятно времето си, ще има напрежение, ще има екшън. Всчико, което очаквате от „Специален отряд“, но ще има и изненади.


Гледали ли сте оригиналния S.W.A.T. „Специален отряд“?

Бях дете по това време, така че не си спомням кой знае колко от сюжета, но пък помня прекрасно песента. Помня и как търчах около къщата ни и се преструвах, че съм един от тях. Разбира се, когато стана ясно, че ще приема ролята отново изгледах филма, но това гледане е по-различно, защото вече е от гледна точка на моята роля, на моят герой.


Имате ли общи черти с героя си Хондо?

Имаме много общо, но сме и много различни. И аз като него съм от Източен Лос Анжелис, от смесен произход съм и също съм израстнал по улиците на квартала...


Герой ли е Хондо?

Хондо е герой по неволя. Никога не се е стремял към подобни върхове. Знае, че е добър в това, което прави, изключително добре е обучен, притежава и талант, и набор от невероятни умения, все пак е бивш морски пехотинец. Хондо не си търси белята, но ако попадне в подобна ситуация няма да се поколебае в действията си. Той е лоялен, но също е склонен да пренебрегва правилата с цел да постигне златния баланс между състрадание и справедливост, защото идва от определена общност, която никога няма да спре да оказва натиск върху него за да докаже, че не се е продал за пари, че не е забравил кой е и откъде идва.


Какво е да сте в главна роля, да сте звездата на сериала?

Куп отговорности, но аз все пак имам добър тренинг от Манди Патикин и Джо Мантеня, когато замести Манди (в „Престъпни намерения“) и знам как да се държа професионално, да създавам и поддържам приятелски отношения с другите актьори.


Хондо е в изключителна форма. Как се подготвяхте за ролята? 

Преминах от две хранения на ден на 4 или 5. Хората ще си кажат – късметлия, може да яде колкото и каквото си поиска, но не е точно така. Не можех да ям снаксове, чипсове, пица, сладолед. Трябваше някои неща напълно да отпаднат от менюто ми. По едно време ядях само храни с високо съдърхание на въглехидрати и протеини, защото много горях в залата и на снимачната площадка. По същото време работех с големи натоварвания във фитнеса като определено си двах много зор, защото бях изградил достатъчно маса и можех да си го позволя.


Кажете ни нещо повече за това как решихте да се разделите с „Престъпни намерения“?

Беше решение на сляпо, имах голяма нужда от промяна и от поле, на което да се развивам. Въобще не подозирах за съществуването на „Специален отряд“, бях безработен за известно време и се ослушвах за добро предложение. 

Отидох на почивка в Сидни, Австралия, където съвсем от нищото получих това прекрасно, изпратено на личната ми поща писмо от изпълнителния продуцент Шон Раян, последвно от това на президентът на CBS Глен Гилър, като и двете бяха в стила на: „Имаме готов проект и смятаме, че си много подходящ за него“. Не съм се дърпал много!

Много се вълнувам от факта, че съм част от толкова яко шоу, което откровено вярвам ще има с какво да ви изненада. Може и да не се съгласите с посланията, но със сигурност ще се замислите върху тях. Те могат да ви накара да дискутирате, могат да ви провокират да започнете разговор, могат да ви накарат да проявите повече разбиране, да сте по-толерантни, по-търпеливи. Ако дори едно от тези неща постигнем със сериала си, значи всичко си е заслужавало!

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Специален отряд

Горещи вечери с премиерните сезони на „Специален отряд“ и „Магнум“ по NOVA

Шемар Мур за петия сезон на „Специален отряд“ от 29 март по AXN

Култов “Специален отряд” превзема ефира с премиера по NOVA