Актуално Други

HBO разработва още три сериала в света на “Игра на тронове”

Добави коментар

HBO работи по още три предистории на “Игра на тронове”.

Според The Hollywood Reporter HBO разработва три нови идеи за сериали в фантастичния свят на „Песен за огън и лед“ от Джордж Р. Мартин. Всички проекти се развиват преди “Игра на тронове”. Трите нови идеи включват “9 Voyages” (9 пътешествия), “FleaBottom” (Квартала на бълхите) and “10,000 Ships” (10,000 кораба).

9 Voyages | 9 пътешествия

Един от проектите, с работно заглавие “9 Voyages”, ще се фокусира въху лорд Корлис Веларион, известен още като Морската змия. Сериалът ще се съсредоточи върху големите му пътешествия по море, направени на борда на кораба „Морска змия“. Корлис е женет за Ренис Веларион (известна като Кралицата, която никога не е била) и е основен играч в Танцът на драконите. Деветте му пътешествия го отвеждат навсякъде в света на Игра на тронове от Пентос и Лис до легендарните земи на Йи Ти и Ленг и дори отвъд Стената. Неговите пътувания превръщат дом Веларион в едн от най-влиятелните и проспериращи домове във Вестерос, по-богат дори от дом Ланистър. По “9 Voyages” работи съавтора на сериала “Рим” Бруно Хелър.

Персонажът на Корлис Веларион също ще се появи в предстоящия “Домът на дракона”. Там го играе Стив Тусен.

Още четирима актьори се присъединиха към предисторията на “Игра на тронове”

Вижте повече

Още четирима актьори се присъединиха към предисторията на “Игра на тронове”

Рис Ифанс, Стив Тусан, Ив Бест и Соноя Мизуно ще участват в “Домът на дракона”.

Flea Bottom | Квартала на бълхите

“Flea Bottom” ще се съсредоточи върху най-бедния квартал в Кралски чертог. Този район на столицата на Седемте кралства e лабиринт от неасфалтирани улици и тъмни алеи, пълни с публични домове и други сенчести бизнеси.

10,000 Ships | 10 000 кораба

“10,000 Ships” ще се съсредоточи върху принцесата-войн Нимерия. Тя пътува с ройнарите до Дорн от Есос след поражението им от Валирия във война. В Дорн тя се омъжва за лорд Морс Мартел и двамата създават дом Нимерос Мартел. След години на война Нимерия става управляващата принцеса на Дорн. Работното заглавие “10,000 Ships” вероятно се основава на легендата в света на “Игра на тронове”, че Нимерия е командвала флот от десет хиляди кораба.

Сериали в света на “Игра на тронове” в процес на разработка

По-ранно HBO обяви три поредици развиващи се в света на “Игра на тронове”: “Домът на дракона”, “Tales of Dunk & Egg” и анимационен сериал без заглавие.

“Домът на дракона” се развива 300 години преди “Игра на тронове” и се фокусира върху епичната гражданска война, известна като Танцът на драконите. Снимките на сериала ще започнат във Великобритания през април. Пади Консидайн ще влезе в ролята на крал Визерис Таргариен, Мат Смит ще играе принц Деймън Таргариен, Ема Д’Арси влезе в ролята на принцеса Рейнира Таргариен, а Оливия Кук ще изиграе Алисент Хайтауър. Сериалът е дело на шоуторите Мигел Сапочник и Райън Кондал. Премиерата на “Домът на дракона” се очаква през 2022 година.

Друг проект на HBO, за който по-рано беше съобщено, че се разработва е - “Tales of Dunk & Egg". Той се основава на "Рицарят на седемте кралства”. Развиващ се 90 години преди поредицата „Игра на тронове“ той проследява приключенията на рицаря Сер Дънкан Високият и неговия оръженосец Ег, който един ден ще бъде крал Егон V Таргариен. Неозаглавен анимационен сериал също е в процес на разработка.

HBO работи върху нова предистория на „Игра на тронове”

Вижте повече

HBO работи върху нова предистория на „Игра на тронове”

HBO разработва нова предистория на „Игра на тронове”, базирани на поредицата фантастични новели на Джордж Р. Р. Мартин - “Рицарят на седемте кралства”.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: HBO GO , HBO MAX , Стрийминг , Игра на тронове

“Уонка“ със стрийминг премиера на 8-ми март в HBO Max

"Рицарят на седемте кралства" галопира към HBO през 2025

Хари Потър се завръща с нов сериал през 2026

“Аквамен и изгубеното кралство” със стрийминг премиера на 27 февруари в HBO Max

HBO разработва сериал за завладяването на Вестерос от Егон Таргариен