Лица Актьори

Габриел Юниън и Джесика Алба за „Лоши момичета“

Добави коментар

Тази вечер е премиерата за България на сериалът “Лоши момичета“. По повод премиерата, предоставяме на вниманието Ви кратко интервю с двете актриси предоставено специално за AXN.

Тази вечер от 21:00 е премиерата за България на сериалът “Лоши момичета“, който всъщност е женското продължение на „Лоши момчета“ с Уил Смит и Мартин Лоурънс. В главните роли са Габриел Юнион като Сид Бърнет – всъщност сестрата на Маркъс Бърнет от „Лоши момчета“ 2 и Джесика Алба, която играе Нанси Маккена.


По повод премиерата, предоставяме на вниманието Ви кратко интервю с двете актриси предоставено специално за AXN.


AXN:  Габриел, последно видяхме Сид преди всичките тези години като полицай от антидрога агенцията в Маями. Защо отиде при Джери Брукхаймър с идеята да я върнете на екран?

Габриел Юниън: На хартия, Сид звучеше като наистина кораво ченге, макар и съвсем в началото на кариерата си, но на екрана излезе така, сякаш е изтеглила късата клечка. Тя е по-малката сестра на Маркъс и гадже на Майк Лаури и изглеждаше съвсем надеждно ченге от Агенцията по контрол на наркотиците, а накрая се оказа, че брат ѝ и гаджето ѝ трябва да я спасяват. Е, аз не се примирих с това, защото през цялото време смятах, че Сид заслужава повече. Исках да създам нова история, вътре във вселената наречена „Лоши момчета“, където Сид си партнира с равностойна във всяко едно отношение, загадъчна мацка. И ако някой ще спасява някого, то и ние ще се спасяваме една друга.


AXN: С какво точно се занимава Сид в лосанжелиската полиция сега?

Габриел Юниън: Една загадка я изпраща от Маями в Лос Анжелис, защото всъщност „Лоши момчета“  започна в Ел Ей. Сид бяга от и към миналото си в някакъв смисъл...


AXN: А ти, Джесика, какво ще кажеш за героинята си Нанси?

Джесика Алба: Получих телефонно обаждане от Джери Брукхаймър, докато бях по майчинство. Току-що бях родила третото си дете, когато агентът ми ме посъветва да прочета сценария. В никакъв случай не мислех, че съм готова да се завърна на екран толкова скоро, но прочетох сценария и не можах да устоя на изкушението. Прекалено беше добър, за да се откажа просто така. Толкова е забавно да гледаш как две мацки сритват задници, разменят пиперливи шеги, имат истинско приятелство помежду си и споделят подобно трудно минало! Къде беше това предложение досега в кариерата ми се чудя? А черешката на тортата беше, че и двете сме цветнокожи – толкова е свежо и модерно!

 

Добави описание


AXN:  Как би описала двете героини?

Джесика Алба: Сид е необвързана и доста сурова, действа по свой собствен начин, движи се по собствени правила. Нанси е по-дисциплинирана и следва протокола. Тя има семейство, но има и драматично минало, което не спира да се връща към нея, независимо дали тя иска или не. И двете имаме моменти, които споделяме, когато се чувстваме изгубени и сами. Тогава намираме това, което ни свързва най-силно и благодарение на него успяваме да изградим силна връзка не само като партньори в работата, но и като сърдечни приятелки. И е наистина върховно да наблюдаваш две жени, които нямат нужда от мъж, за да да ги спасява!


AXN:  Отдавна не се беше занимавала с телевизия. Какво те накара да започнеш пак?

Джесика Алба: Достигнах етап ва кариерата си, а и в бизнеса си, в който почувствах, че имам нужда от почивка. Почти по едно и също време се захванах с бизнес и от нула деца се озовах с три броя! Беше наистина изтощително физически и емоционално. Така че, това че се захванах със сериала за мен е почивката, която си взех от другата част на живота си, защото приемам това предизвикателство като забавление. Забавно е да вляза в кожата на доведена майка на тийнейджърка, който е в най-трудната възраст и нищо не прави като хората, но има добро сърце и чисти намерения. Харесва ми да преживявам тази особена връзка между по-младата и по-възрастната жена, но освен това има голяма динамика и в отношенията ми с героинята на Габ – две пораснали, лоши момичета, които имат коренно различен подход към живота, но и двете знаят как да оцеляват сами! Цял нов и различен свят, който преживявам с голямо удоволствие!


AXN:  Има ли нещо, което героинята ти е благодарение на теб и твоя персонален житейски опит? 

Джесика Алба: Да! (смее се). И двете с Габриел се опълчихме срещу баналността! Все се опитваха да ни вкарат в някакви банални ситуации, но тъй като и двете мразим баналността в живота, успяхме да се перборим и така героините ни не станаха банални!
AXN:  Сид има разнообразен вкус към мъжете и жените в изпълненията си за една нощ в сериала, а и правите сериозни препратки към етническа принадлежност, пол и предразсъдъци. Търсен ефект ли е?

Габриел Юниън: Да и мисля, че е много важно всички тези теми да присъстват, но без да се прекалява.

Джесика Алба: Без да се надценяват или да ги превръщаме в самоцел.  Искахме да нормализираме тези преживявания, колкото е възможно повече и да позволим на публиката да си вземе толкова, колкото на нея и харесва.

 

Добави описание


AXN:  И двете сте цветнокожи в полицейски сериал във времена, в които полицейските своеволия ескалират, а борбите на цветнокожите не слизат от водещите новини. Обмислихте ли това?

Габриел Юниън: Абсолютно! Ние наистина се опитваме да се борим срещу истинските лоши, а не да се занимаваме с глупости само и само да пълним затворите. Искаме да покажем различен подход в полицейската работа, в която първо задаваме въпроси и едва след това стреляме ако се наложи. Искаме да подходим с отговорност към полицейската работа. Без спойлери, но в един от епизодите си имаме работа с огромна, маргинална общност. В този ден буквално спряхме работа, докато не се уверим напълно, че няма да навредим по някакъв начин на тази голяма, пренебгервана общост, като я включим в сериала. Нищо не пречи да поемем въздух, да си дадем време, за да сме убедени, че постъпваме правилно, да подходим човешки.

Джесика Алба: Беше предмет на много дискусии. Наложи се да пренапишем доста от сцените. Майка ми винаги ме е учила да мисля извън клишето, да руша граници и да давам всичко от себе си, за да направя това, което трябва. Половинчатите усилия винаги водят до половинчати резултати!


AXN:  Носят се слухове за едно твое видео, когато си едва на пет, в което заявяваш, че си феминистка и искаш да станеш актриса, когато пораснеш. Така ли е? 

Джесика Алба: Точно така, мисля, че видеото е от Дисниленд. Там заявявам: „Аз съм независима жена и съм феминистка. Аз мога да бъда каквато пожелая и аз искам да стана актриса!“ (смее се). Баща ми е феминист и винаги ме е учил да не разчитам на мъжете: „Бъди независима, прави това, което сама пожелаеш!“, това ми повтаряше чсесто. Той искаше да независя финансово от мъжете, да мога да се оправям сама и макар, че докато растях не разполагахме със средства, за него беше наистина важно да се чувствам така, че винаги да искам да бъда независима.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Лоши момичета , Джесика Алба , Габриел Юниън

Джесика Алба и Габриел Юниън споделят мисли и чувства за „Лоши момичета“ сезон 2

ЗАПОЗНАЙ СЕ С МАЛКИТЕ с премиера в България, ден преди Лондон и Ню Йорк

Запознай се с малките / Meet the parents: Little Fockers - премиера 22 декември 2010